--> -->

Premierul Orban a anunțat cine poate participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru în Capitală. Acuze grave!

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații cu privire la ceea ce s-a întâmplat la pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași. Inițial, autoritățile au anunțat că doar localnicii vor avea dreptul să participe la pelerinaj, doar că situația s-a schimbat din momentul în care au apărut protestele.

Ca să evite ca situația sa escaladeze, după ce și de Paști românii au fost ținuți în case când numărul de infectări era cu mult mai mic decât în prezent, oficialii Executivului au cedat și au luat o decizie politică inteligentă când au permis românilor, indiferent de localitate, să participe la pelerinajul din capitala moldavă. Acum, păstrând trend-ul inițial, Ludovic Orban a anunțat că va interzice accesul din alte județe la pelerinajul de Sfântul Dumitru.

Mai mult, ca să întărească ideea sa, premierul a dat asigurări că situația nu se va repeta la București, cu ocazia pelerinajului de Sfântul Dumitru și anunță că persoanele din afara Bucureștiului nu vor putea participa la slujbă. ”Am studiat ce se întâmplă la Iași, la Sfânta Parascheva. Ei sunt transportați din localități îndepărtate și sunt persoane în vârstă. Din cauza asta am luat această decize ca să le dăm voie doar celor din municipiu. A fost o decizie operativă. Dumneavoastră ați fi vrut să fie scandal?

Erau oricum agitatori de profesie! Pur și simplu s-au dus acolo. Era greu de făcut o diferență între agitatori. Se putea ajunge la bătaie. Spiritele erau încinse. Erau provocatori. La Sfântul Dumitru vom discuta cu reprezentanții BOR și vom spune să nu se facă pelerinaje și doar cei din București și Ilfov să vină. Nu vom permite aceste pelerinaje care pot crea aglomerații.

Vreau să dau un mesaj către preoți și pastori. Ei trebuie să fie un exemplu. Îi felicit pe mitropolit și preoți care au îndemnat la un comportament adecvat”, a explicat Ludovic Orban la Digi24.

Desigur, situația s-ar putea schimba radical în cazul unor proteste, însă autoritățile vor face un anunț oficial în acest sens zilele următoare.

Citește și

Cifre + acuze la adresa lui Iohannis! ”Uite de ce nu dă doi bani găuriți pe români”