--> -->

Premierul Ciolacu, mesaj pentru ”bombardierii” de pe plaje: „Toleranță zero”

Forțele de ordine trebuie să intervină ferm să aplice legea pe litoral, a solicitat premierul Marcel Ciolacu în debutul ședinței de guvern de astăzi, 18 august, cu referire la incidentele din ultimele zile.

Jandarmii s-au bătut cu mai multe persoane pe o plajă din Costinești, iar la Eforie a avut loc o încăiererare între salvamari și turiștii care insistau să intre în apă.

Apel și felicitări pentru forțele de ordine

„Pentru că începe week-end-ul şi, probabil, iar staţiunile de pe litoral vor fi pline de turişti, vreau să fac un apel către forţele de ordine, să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege şi ordine.

Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România. Poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea mea, a întregului Guvern şi a tuturor oamenilor de bun simţ din această ţară”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Libertatea.

Ce s-a întâmplat, patru persoane reținute

La Costineşti, mai multe persoane s-au încăierat cu poliţiştii şi jandarmii, iar la Eforie turiştii au avut un conflict cu salvamarii care nu i-au lăsat să intre în mare, în condiţiile în care steagul roşu era arborat şi scăldatul, interzis.

Imagini cu momentele violente în care jandarmii și polițiștii se bat cu turiștii au fost postate pe Facebook de Sindicatul Europol, care reprezintă polițiștii. Patru persoane au fost reținute ca urmare a conflictului, fiind acuzate de lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește și

Cum a slăbit Fuego aproape 20 de kilograme: „Am acest noroc”