--> -->

Premierul: ”Bogații” vor plăti ca ”săracii”

Românii vor plăti în funcție de consum, nu în funcție de venit!

Este decizia luată de Guvern și anunțată de Nicolae Ciucă. Concret, de exemplu, un judecător care are un salariu lunar de aproape 20.000 de lei va plăti energia electrică și gazele naturale la fel ca un profesor cu un salariu de 2.500 de lei pe lună.

Matematica premierului

”Am încheiat şedinţa de Guvern în cadrul căreia au fost aprobate unele acte normative, iar unul dintre acestea se referă la ceea ce am promis, pentru ceea ce înseamnă protejarea cetăţenilor, a locurilor de muncă, a economiei, măsurile de protecţie pentru ceea ce înseamnă creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale

La energie electrică, pentru consumatorii casnici care consumă mai puțin de 100 de KW, prețul va fi de 0,68 de lei. De acest preț vor beneficia aproape 3,5 milioane de gospodării. Cei care consumă între 100 și 300de KW, prețul va fi de 0,8 lei.

”O schemă”

De acest preț vor beneficia 4,5 milioane de gospodării. Pentru consumatorii non-casanici, prețul va fi de 1 leu/KW, adică de el vor beneficia întreprinderile mici și mijlocii, din industria alimentară. Pentru cei energointensivi sa va aplica o schemă de ajutor de stat.

În ceea ce privește prețul gazelor naturale, prețul va fi de maximum 0,31 lei/KW, iar pentru non-casnici va fi de până la 0,37 lei/KW, cu mențiunea că pentru întreprinderile care au avut un consum, în 2021, de până la 50.000 de KW/h se va menține același preț.”, a explicat Nicolae Ciucă.

Citește și

Raluca Turcan: ”Cânt la pian și plâng”