Poziția Patriarhului Daniel despre vaccinare: ”E favorabil, dar atenție!”

Patriarhul Daniel nu a fost până în acest moment convins să se vaccineze de cei care fac campanie pentru vaccin. Părintele Patriarh manifestă prudență, va lua decizia finală după ce se va consulta cu propriul medic.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a explicat pentru stiripesurse.ro că eventualul vaccin nu va fi făcut în public, dar va fi anunțat oficial de Patriarhie, dacă se va ajunge la această situație.

”Părintele Patriarh este un om profund realist, toate gesturile și cuvintele sale invitând la o atitudine responsabilă și echilibrată. Poziția sa și a Bisericii Ortodoxe Române este una favorabilă vaccinării, cu discernământul și informarea riguroasă din surse oficiale, validate de specialiști și instituții din zona medicală.

Îndemnul Bisericii în legătură cu vaccinarea este de acela de a ne informa cât mai mult, de a vorbi cu medicii pentru a nu fi dezinformați! Ca fiecare dintre noi toți, Părintele Patriarh se va sfătui cu medicul personal și va lua împreună cu acesta decizia cea mai bună pentru protejarea sănătății sale”, a declarat Vasile Bănescu pentru sursa citată.

”Nu va fi un moment public, dar va fi anunțat oficial de Patriarhie”, a mai adnotat el. Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe vineri, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

În urmă cu două zile Biserica Ortodoxă Română a anunțat că va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată ”Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.

Citește și

Mesajul ÎPS Teodosie către Guvern: ”Nu voi mai permite închiderea bisericilor!”