Povești neștiute despre fotbalistul și omul Cătălin Hîldan

Imaginea lui Cătălin Hîldan a rămas vie în sufletul suflării dinamoviste și acum, după 20 de ani. El trăiește în amintirile celor care l-au cunoscut, care au jucat alături de el, în poveștile spuse despre el, astfel cunoscându-l și cei ce s-au îndrăgostit de Dinamo după 2000.

Eugen Popistașu (44 de ani), fost junior la Dinamo și coleg cu Unicul Căpitan, cu Florentin Petre, cu Mihai Tararache, cu Cezar Dinu în formația de juniori a clubului condusă de Ionuț Chirilă, a fost invitat astăzi la GSP Live și a povestit câteva întâmplări neștiute cu fostul mijlocaș.

”Am foarte multe chestii în cap apropo de el. Un singur exemplu ar fi elocvent. La un moment dat, nea Mircea Lucescu era la Brescia. El ne aranja turneele de pregătire. Într-un an, am avut un meci cu Reggiana, o echipă destul de modestă la vremea aia. La acel meci l-au lăsat pe Cătălin Hîldan să se odihnească, l-au băgat prin minutul 60-70. Era deja 5 sau 6 la 0 pentru noi. A intrat și, după vreo cinci minute, a dat gol. Reacția lui a fost de parcă îi dăduse gol Barcelonei în minutul 94, în finala Champions League! Noi eram relaxați, ne distram, el ziceai că a câștigat Champions League. Pe noi ne-a pufnit râsul. Acum, judecând lucrurile la rece, cu altă viziune, așa trebuie făcut, nu ce făceam noi!

Mai erau vreo 20 de minute. A intrat, a dat gol și am mai înscris și noi vreo trei după acel moment. De ce? El a dat gol, a avut reacția pe care a avut-o și am început să jucăm și noi de parcă era 0-0. Ăsta era el! Era un adevărat lider! Nu suporta gândul să facem un egal. Exista doar victoria pentru el”, a rememorat Popistașu.

Popistașu și-a adus aminte și de momentele aparte petrecute în vestiar alături de fostul căpitan al roș-albilor: ”Cătălin Hîldan era un dansator extraordinar. Ce show-uri făcea în cantonamente, în turnee, ne ridica în picioare! Era foarte talentat”.

Citește și

Pelerinaj special de Sf. Dimitrie. Ce prevede protocolul cu Patriarhia aprobat de Gabriela Firea

No Comments Yet

Comments are closed