Wave Resort

Povestea românului care a transmis codurile PIN familiei și-a murit! Mesajul primarului Londrei

V-am informat în această ”eră a coronavirusului” despre povești de viață și de moarte, uneori, emoționante. Chiar dacă și această relatare nu este una cu happy-end pentru cel în cauză, pe lângă lacrimi, sufletul este atins de gestul superb făcut de om pe patul de moarte.

Știrea strictă este că un român, șofer de autobuz în Marea Britanie, a murit de COVID-19 la Londra, dar, cu o ultimă sforțare, a transmis familiei în țară codurile PIN de la cardurile pe care le poseda! Nicu Enciu, 52 de ani, fost pompier în Anglia, și-a găsit sfârșitul printre străini, singur, dar a murit împăcat fiindcă, înainte de a fi dus la terapie intensivă, a reușit să ia legătura cu familia și să lase avutul său. Povestea i-a impresionat pe englezi, publicația Mirror scriind despre situația românului, care a fost omagiat și de primarul Londrei, Sadiq Khan.

Brăileanul a lucrat două decenii ca pompier și-a salvat nenumărate vieți, a notat sursa citată. Iar în ultimii 4 ani a lucrat ca șofer de autobuz în Londra pentru a asigura o viață mai bună celor două fete ale sale, Antonia și Andreea. ”Ne-a zis: ”Mă duc la terapie intensivă și nu mă mai întorc!”. A salvat multe vieți când era pompier”, a mărturisit soția defunctului, Gherghina Enciu. Sadiq Khan a ținut un speech emoționant: ”Sunt îndurerat să aud de această moarte. Nu pot să nu mă gândesc la asemănările dintre viața lui şi la faptul că tatăl meu sau colegii şi prietenii lui puteau fi în locul său. Mă gândesc constant la toţi muncitorii eroi din transportul public, ale căror vieţi au fost curmate prea curând”.

Cel puţin 23 de decese au fost numărate din cauza noului virus în transportul public londonez. Colegii și prietenii brăileanului au deschis un cont pentru donații în numele lui Nicu, până acum strângându-se peste 4.500 de lire sterline.

Citește și

Englezii le recomandă conaționalilor să viziteze România! Aflați detaliile