--> -->

Portretul celui mai bun dinamovist la Voluntari: „Subevaluat, el e printre cei mai buni din România”

Cristian Costin, 25 de ani, a sosit la Dinamo în această vară. Integralist în ultimele patru etape, fotbalistul de bandă dreaptă a fost MVP-ul partidei cu FC Voluntari (3-2) de sâmbătă seară, tocmai împotriva formației la care a jucat vreme de patru ani, până în luna mai 2023.

Lăudat de specialiștii de la TV

Ardeleanul a reușit, mai întâi, un assist pentru golul portughezului Goncalo Gregorio, apoi a fost el la finalizare, impresionându-i și pe specialiștii din fotbal după reușită. „Este fotbalist”, a spus Florin Prunea, completat de Helmuth Duckadam în studioul Digi Sport: „Urmăriți că imediat după ce depășește portarul, ridică privirea și se uită, să vadă exact unde trage!”.

Costin adunase 127 de meciuri la Voluntari, 8 goluri și 7 assist-uri, iar în vară a semnat cu Dinamo, pentru care a evoluat în fiecare meci al sezonului.

Portretul lui Cristi Costin: „Observă și exploatează bine spațiul”

Cristi Costin a fost adus în această vară în „haită” de către directorul sportiv Gabriel Glăvan.

„Pe el l-am recomandat și la FC Voluntari, când lucram acolo, când a fost transferat de la UTA, acum l-am luat la Dinamo. Îl cunosc bine, nu de ieri, de azi, îl știu de multă vreme. S-a maturizat.

Avea viteză, este polivalent, face toată banda dreaptă, joacă mai multe sisteme. Ceea ce a fost mereu impresionant la el este faptul că are o mișcare extraordinară fără minge. Înțelege foarte bine ideea de spațiu, observă și exploatează bine spațiul!”, a declarat Gabriel Glăvan pentru GSP.

Directorul sportiv al lui Dinamo: „Costin a fost mediatizat doar când a dat acel gol cu FCSB”

Directorul sportiv al „câinilor” a explicat că Dinamo a căutat jucători subevaluați la echipele lor de club, atât în străinătate, cât și din țară. În aparatul de scouting al roș-albilor mai lucrează acum 14 oameni, care adună date despre diverși jucători.

Apoi s-a ales dintr-o listă uriașă de 400 de jucători ceea ce se potrivea cu stilul lui Dinamo și cu finanțele clubului.

„Lumea nu-l băga în seamă pe Costin că are calitate, cum, de altfel, același lucru se întâmpla și cu Politic. Dinamo îți arată expunere.

În urmă cu două sezoane, Costin a marcat de șase ori la Voluntari din poziția cu 5 fundași. A fost mediatizat doar fiindcă a dat acel gol în poarta FCSB și a stopat acea echipă în drumul către titlu.

Dar el este unul dintre cei mai buni jucători din România pe postul lui. Costin a fost tot timpul prima opțiune pentru postul lui, și pentru Ovidiu Burcă, și pentru mine”, a mărturisit oficialul roș-albilor.

De ce a vrut Cristi Costin să semneze cu Dinamo

Glăvan și Burcă se cunosc de un deceniu și au început prin a lucra împreună la Oțelul Galați.

Primul contact cu Cristi Costin l-au luat dinamoviștii pe 17 iunie.

„Era ziua lui, i-am spus exact viziunea noastră și ce vrem la Dinamo. Cristi este un caracter foarte bun, știam asta, un tânăr supercuminte. Și el și-a dorit foarte mult să vină pentru că a dorit să vină la o echipă cu foarte mulți suporteri”, a mai spus Gabriel Glăvan.

Citește și

Dan Bittman, supărat de propria afacere: „Lumea a preferat străinătatea”