Wave Resort

PORTRET Lângă cine a crescut noul portar al ”câinilor”: supervedetele de la La Fabrica!

Cosmin Contra a schimbat radical fața lui Dinamo. Până în acest moment, au fost oficializate 9 transferuri. Și-au părăsit echipa cinci jucători cu care s-a început sezonul 2020/2012.

Unul dintre cei nou veniți, ce va debuta lunea viitoare cu Gaz Metan, este portarul Tomas Mejias. El îi va lua locul între buturi lui Cătălin Straton, care se va despărți mâine de Dinamo. Spaniolul de 31 de ani a crescut la Academia lui Real Madrid, a petrecut jumătate din viață la celebra La Fabrica, iar la baza de la Valdebebas a fost coechipier la juniorii albilor cu nume ajunse celebre, precum Morata, Casemiro, Dani Carvajal, Nacho, Lucas Vasquez, Cherysev, Jese, Fabinho, Dani Parejo, Callejon.

Momentul de gloria a fost în mai 2011. În fața a 55.000 de oameni, cu Getafe (4-0), Tomas Mejias a jucat alături de Ronaldo, Benzema, Pepe, Arbeloa, Marcelo, Xabi Alonso și Di Maria, printre alții, Jose Mourinho oferindu-i momentul carierei, atunci când a decis să-l introducă în locul lui Adan. Intrase la 3-0, a apucat să trăiască din teren al treilea gol al zilei pentru Cristiano.

Mejias i-a avut antrenori pe Jose Mourinho, la prima echipă, sau pe Zinedine Zidane, la formația secundă a Los Merengues. Într-un dialog cu jurnaliștii de la defensacentral.com, noul dinamovist a povestit: “În 15 ani la Real am parcurs toate categoriile până am ajuns la visul meu, să joc la prima echipă. Cel mai dificil salt e la fotbalul profesionist, trebuie să-ți asumi multe responsabilități și să fii pregătit pentru ele.

Am fost aproape de elită și m-am antrenat alături de cei mai buni. Fotbalul e imprevizibil, se bazează pe momente, nu știi cum se poate întoarce cariera ta. Am crescut alături de fotbaliști mai buni decât Lucas Vasquez sau Nacho sau Casemiro, la acel moment, doar că nu și-au putut dezvolta întregul potențial, iar unii s-au pierdut. Real Madrid e cel mai mare club din lume, când ajungi la prima echipă dai de stele.

Filosofia mea a fost să iau mereu tot ceea ce găsesc mai bun de la fiecare, mai ales că am împărțit vestiarul cu cel mai valoros goal-keeper din lume, Iker Casillas. Dar am luat și de la Diego Lopez, din munca sa zilnică. Iei de la fiecare și-ți modelezi propriul stil. Iei de la cei mai buni, apoi te trezești concurent cu ei, o luptă brutală”.

Citește și

Putea fi golgeterul ”câinilor”, dar este aproape de a atârna ghetele în cui