Ponta lovește în Iohannis și Orban: “E un nou Colectiv”

Prim-ministru pe vremea tragediei de la Colectiv, din 2015, Victor Ponta aseamănă acel caz înfiorător cu ce se întâmplă în România cu infecțiile cu noul Coronavirus. Președintele Pro România îi vede vinovați pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban.

“Domnul preşedinte ne spune că e foarte bine, că Guvernul gestionează foarte bine situaţia. Dar dacă o gestiona rău cum era? Pe zi mor 60 de oameni, mai mulţi decât cei de la Colectiv. Eu am demisionat pentru un accident la care nu aveam eu treabă, nu se ocupa Guvernul de treaba asta. Acum mor 60 de oameni în fiecare zi. E un nou Colectiv. Şi Iohannis spune că Guvernul gestionează bine? Dar câţi trebuie să mai moară?

În România, numărul deceselor e de trei ori mai mare decât în celelalte ţări raportat la numărul persoanelor îmbolnăvite. România este ţara care face cele mai puţine teste, care după opt luni are exact acelaşi număr de paturi la ATI. Sau probabil mai mic. România e ţara care are exact acelaşi număr de angajaţi la DSP. Ne supărăm că sună bolnavii la DSP şi nu răspunde nimeni. Nu s-a mai angajat niciunul în plus.

Asta trebuia să facă Guvernul, nu să facă alegeri. Auzim în fiecare zi de colegi infectaţi. Ludovic Orban doarme bine?

Problema e următoarea. Nu are cum să fie logic atâta tim cât există două elemente. Oamenii spun că e rău. Dar dacă ăştia organizează alegeri înseamnă că nu e aşa de rău.

Având în vedere că avem alegeri în decembrie şi că Iohannis şi Orban ies aşa des înseamnă că lucrurile sunt chiar bune”, a spus Ponta la RTV.

Citește și

ULTIMA ORĂ Anunțul sumbru al lui Arafat: nunțile, botezurile, toate evenimentele private sunt interzise! Vezi care sunt ultimele decizii oficiale