Pompierul român care face senzație în lume

Pompierii români s-au remarcat din plin în acest an. În vară, peste 100 de conaționali au ajutat la stingerea incendiilor devastatoare din Grecia. Un alt pompier care face senzație este Iulian Rotariu. El a câștigat o competiție extrem de dură și a anunțat că nu se oprește aici.

Pompierul din Botoșani este îndrăgostit de ultramaratoane. Ultimul bifat este Ultra Bolivia Race, competiție pe care a câștigat-o și a stabilit și un nou record. Iulian Rotariu a parcurs 220 de kilometri în 23 de ore, 32 de minute și 30 de secunde, un timp cu peste o oră și jumătate mai bun decât precedentul record. „Fiecare rugăciune a fost auzită! Fiecare îmbrățișare a fost atinsă! A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. S-au adăugat diferența de temperatura zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4000 m altitudine. Vă rog frumos țineți minte: nu Iulian Rotariu a fost cel care a câștigat Cursa Ultra Bolivia, ci copiii cu autism din Botoșani! Vă mulțumesc frumos!”, a transmis Rotariu imediat după cursă.

De unde legătura intre Rotariu și copiii cu autism? Reprezentanții Asociației Copiilor cu Autism au rămas impresionați de rezultatele avute de Iulian la primele sale curse și l-au rugat să îi reprezinte, pentru a arăta lumii că toate limitele pot fi depășite. Iar pompierul botoșănean nu se va opri aici. A anunțat că vrea să participe la Ultra Norway Race, în vara anului următor. Condițiile vor fi dure, iar distanța va trebui parcursă fără întrerupere.

„Mi-aş dori ca începutul de an 2022 să vină cu alte surprize şi cu alte curse. Deocamdată încercăm să tatonăm terenul şi să vedem financiar ce ne putem permite. Cursa din Norvegia înseamnă 180 de kilometri non-stop, în Alpii norvegieni, la 300 de kilometri de Cercul Polar. Cursă care s-a amânat a treia oară, din cauza condiţiilor de COVID-19”, a afirmat Rotariu, conform Agerpres.

Iată și rezultatele obținute de Iulian Rotariu la cele mai dure ultramaratoane din lume:

Competițiile Canal Aventure:

– „The Track” Australia 2019 (522 km) – locul 1 și recordul întrecerii;
– „Ultra Africa Race” Mozambic 2019 (220 km) – locul 1;
– „Ultra Asia Race” Vietnam 2020 (160 km) – locul 1
– Titlul Continental Challenge 2020.

Competițiile 4Deserts (250 km în 7 zile):

– „Gobi March” China 2016 – locul 1 la categoria de vârstă, locul 4 la general;
– „Atacama Crossing” Chile 2016 – locul 1 la categoria de vârstă, locul 6 la general;
– „Sahara Race” 2017 – locul 1 la categoria de vârstă, locul 4 la general;
– „Roving Race” Patagonia 2017 – locul 1 la categoria de vârstă, locul 4 la general;
– „The Last Desert” Antarctica 2018, locul 2 la general.

Citește și

Cioloș se întâlnește cu Cîțu: „E posibil”