Wave Resort

Pomorie. Orașul antic, romantic și etern din Bulgaria

Pomorie, cunoscut în vechime sub denumirea de Anhialo, este un oraș pe malul Mării Negre din Bulgaria care a fost fondat la finalul secolului V î.Hr, ca o colonie a orașului antic Apollonia. Numele Anhialo înseamnă ”De sare”, sau, de asemenea, ”Pe malul adânc”.

Începând de la sfârșitul secolului I î. Hr. și până la mijlocul secolului I d. Hr. orașul a fost centrul strategic pentru Regatul Odrisian, și în 45 d. Hr, Anhialo și întregul său teritoriu a fost inclus în teritoriul Imperiului Roman. Așezarea a fost proclamată ca Orașul împăratului Traian(98-117) cu dreptul de a purta numele de familie al împăratului, ”Ulpia”.

În 812 d.Hr orașul a trecut sub granițele statului bulgar și a luat numele proto-bulgar Tuthon. În 1453 Anhialo a căzut sub stăpânirea otomană. După unificarea Bulgariei(1885) Anhialo a devenit parte integrantă a statului bulgar. În 1934 numele orașului a fost schimbat din Anhialo în Pomorie. În secolul al XX-lea, Pomorie s-a impus ca un importantă stațiune balneară pe malul Mării Negre.

Pomorie sau anticul Anhialo este un oraș mic la Marea Neagră, fermecător datorită atmosferei romantice și relaxante, renumit pentru noroiul vindecător al Lacului Sărat adiacent și pentru vinuri aromate care au fost produse acolo de generații.

De ce să alegi POMORIE?

Pentru că Pomorie este orașul care întâmpină cu ospitalitate toți iubitorii de plaje curate, frumoase, apusuri de soare superbe și vacanțe de vară de neuitat. Fie că alegeți confortul unui apartament, pensiuni, a hotelurilor noastre minunate sau luxul complexurilor de cinci stele, oricine vizitează Pomorie pleacă mai bogat decât atunci când a venit. Mai bogat în experiențe plăcute și amintiri frumoase. Aici păstrăm încă comori antice, acum ar fi aurul alb și negru (sare și noroi), dar orașul antic, romantic și etern Pomorie, nu poate fi descris, poate fi doar experimentat.

Pomorie, un oraș modern în prezent care poate fi destinația perfectă de vacanță

Orașul modern Pomorie este situat pe o peninsulă îngustă și stâncoasă, pe întinderea a 3,5 km pe malul Mării Negre. Orașul este înconjurat de mare la Sud, Est și Nord-Est și de Lacul sărat Pomorie. Orașul este situat în apropierea aeroportului internațional din Burgas.

Înainte de răsăritul soarelui, aerul este saturat cu ozon și ioni negativi, raze ultraviolete și valori de apă, care favorizează tratamentul căilor respiratorii superioare.

Pomorie este una dintre stațiunile din Marea Neagră care primește mii de turiști în fiecare vară. De asemenea, este orașul care se mândrește cu cele mai însorite zile pe an și cu cea mai lungă plajă de pe coasta bulgară a Mării Negre. În 2013, Pomorie a fost recunoscută drept capitala balneoturismului și ca destinație SPA inovatoare.

Pomorie este o stațiune modernă, localizată excelent datorită apropierii de toate mijloacele de transport. Apa de mare din Golful Pomorie este limpede ca cristalul, în timp ce plaja este acoperită cu nisip fin și lungimea de 4.263 m.

Clima caldă a mării, terenurile fertile, plajele vaste, centrele SPA unice datorită nămolului vindecător din estuar și hotelurile confortabile de familie garantează locul de odihnă perfect.

Numeroasele restaurante și locuri de divertisment, cramele locale și personalul hotelier pregătit crează condiții pentru ca turiștii să se simtă ca acasă.

Pomorie, orașul culturii, al salinelor, al podgoriilor și vinurilor, al hotelurilor moderne și tradiții păstrate de secole, vă așteaptă pentru o vacanță de neuitat! Mai multe informații despre această destinație puteți găsi pe www.pomorietourism.bg.