Pomorie, o destinație sigură. Ivan Alexiev: ”Situația aici este relativ stabilă”

Pomorie a fost una dintre cele mai importante destinații turistice în Bulgaria în acest an. Încă sunt multe persoane care merg și în septembrie în acest oraș pe malul Mării Negre. Ei se pot testa PCR la Laboratorul ”Lina”, pe strada Macedonia, nr 34. Programul de lucru este de luni până vineri între ora 7:00-17:00, sâmbăta între 7:00 și 12:00. Duminica laboratorul acesta este închis. Prețul este 85 de leva. La Sunset Resort puteți să vă testați direct acolo dacă anunțați cu o zi înainte la recepție. Doar că prețul va fi 110 leva.

Doarromania.ro l-a contactat pe primarul din Pomorie, Ivan Alexiev, pentru a afla care este situația din acest oraș spectaculos de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

”În ultima săptămână, incidența medie în Pomorie este de 6 cazuri nou înregistrate pe zi. Este un spital în oraș care are o secție COVID funcțională. Potrivit managerului acestei instituții, majoritatea celor nou infectați sunt turiști. În ciuda situației extrem de dinamice la scară națională în Bulgaria, situația din Pomorie este relativ stabilă, cu o ușoară creștere a numărului cazurilor nou înregistrate. Acest lucru se datorează în principal afluxului de persoane din afară.

Sezonul de vară din Pomorie a fost mai bine decât se aștepta. Ca urmare a pandemiei COVID-19, Pomorie se bucură de un interes fără precedent din partea cetățenilor bulgari și români. Conform datelor sistemului unificat de informare turistică, în perioada 1.07.2021-30.08.2021, aproximativ 65.000 de oaspeți au petrecut noaptea în oraș, ceea ce echivalează cu o creștere dublă a populației. Cu de două ori mai mulți oameni, o astfel de creștere a numărului de infectați este complet normală.

Este timpul să mulțumim tuturor hotelierilor, restaurantelor, oaspeților și locuitorilor din Pomorie pentru comportamentul lor responsabil și respectarea reglementărilor și instrucțiunilor autorităților. Ne străduim să inițiem o cultură de sănătate ridicată și o responsabilitate a cetățenilor și a oaspeților, încercând a crește procentul persoanelor vaccinate, oferind diverse stimulente pentru personalul vaccinat 100% din unități de cazare și catering”, a declarat Ivan Alexiev, primarul municipiului Pomorie.

Citește și:

Pomorie. Orașul antic, romantic și etern din Bulgaria