--> -->

Poliția daneză a închis cazul părinților români acuzați că și-au maltratat bebelușul: ”Nevinovați”

Ionuț și Sorana Rotundu au primit o scrisoare oficială din partea statului danez în care li se confirmă că sunt nevinovați, a informat asociația ”Voluntari în Europa”, pe pagina de Facebook, și publicația ”Diaspora”.

Cei doi tineri de 26, respectiv 28 de ani, au primit vineri, 27 ianuarie, o scrisoare din partea statului danez prin care se confirmă faptul că nu au fost găsite probe care să indice că bebelușul lor a fost maltratat în vreun fel.

Ziarul Ekstra Bladet a publicat, de altfel, un amplu articol despre cazul familiei Rotundu, care e stabilită în Danemarca de 3 ani.

”Nicio suspiciune, sunt liberi”

”Nu mai există nicio suspiciune. Sunt liberi. Poliția renunță la cazul de abuz asupra copiilor odată pentru totdeauna”, titrează publicația daneză.

”Cuplul, însă, se luptă cu traume profunde în urma acuzațiilor grave care le-au fost aduse”, subliniază ziarul.

În februarie anul trecut, suspectați că și-au maltratat copilul de cinci săptămâni, Ionuț și Sorana Rotundu au fost reținuți de poliție și plasați în centre de detenție separate, în Danemarca. Totul s-a întâmplat după ce Mathias, născut pe 26 decembrie, a fost internat pe 31 ianuarie, la Spitalul Universitar Odense, cu ”sângerări punctiforme la nivelul globilor oculari, fracturi osoase pe partea dreaptă a craniului și hemoragie cerebrală”.

Au fost arestați timp de două luni

Părințiii au fost eliberați pe 29 martie. Pe perioda detenției lor, bebelușul a fost supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate. Apoi a fost încredințat unei familii maternale pe care părinţii nu o cunoșteau şi nu o puteau vizita.

Ulterior, după mediatizarea cazului și intervenția autorităților române, a fost repatriat, în iulie, de autoritățile române și lăsat în grija bunicilor materni din Vaslui.

Citește și

Antonia, între engleză și română „De aceea nu vreau să merg la TV”