Podul din România construit de Ștefan cel Mare mai funcționează și astăzi. Care este povestea lui

Românii pot fi în orice moment turiști în propria țară. România ascunde o mulțime de comori peisagistice și arhitecturale, menite să fie descoperite de locuitorii săi. Una dintre aceste comori este un pod peste care trec sute de persoane, însă, puțini îi știu povestea.

Podul de la Negoiești a făcut parte dintr-un plan de dezvoltare al Moldovei

Ștefan cel Mare a rămas în istorie ca fiind conducătorul cu cea mai lungă domnie, 47 de ani. Acesta a fost cunoscut pentru campaniile sale militare împotriva Imperiului Otoman, Regatului Ungariei și Poloniei.

De-a lungul timpului, una dintre principalele preocupări ale domnitorului a fost administrația moldavă. Ștefan cel Mare a construit multe biserici și mănăstiri, însă, nu doar ele sunt reprezentative pentru domnia sa.

Ștefan cel Mare este cel care a ridicat Podul de la Negoiești. Legenda locală spune că domnitorul a construit acest pod pentru a facilita mișcarea trupelor, dar și pentru a transporta mult mai ușor proviziile.

Nu există documente pentru atestarea exactă

În perioada domniei sale, infrastructura juca un rol esențial, mai ales în timpul luptelor. Pentru a administra eficient teritoriul, ridicarea Podului de la Negoiești a fost esențială.

Din păcate, nu există niciun document care să prezinte data exactă a construirii acestui pod. Multe voci susțin că acesta este doar o parte dintr-un plan amplu de îmbunătățire a infrastructurii Moldovei.

Podul de la Negoiești este funcțional

Podul de la Negoiești a fost construit în stil moldovenesc, cu boltă. Spre deosebire de podurile de la acea vreme care se construiau din bârne, acest pod este făcut din piatră cu mortar gros.

În prezent, Podul de la Negoiești s-a transformat într-un adevărat obiectiv turistic. Cei care vor să îl admire sau să îl traverseze, trebuie să știe că acesta se află pe drumul dintre Onești și Adjud.

Podul de la Negoiești încă este funcțional. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, peste el au trecut tancurile militare. În timpul comunismului, podul a fost tranzitat de utilaje grele care transportau petrol.

Podul de la Negoiești atrage în fiecare an turiști dornici să descopere o mică parte din istoria medievală. Multe persoane tranzitează zilnic acest pod, fără să știe că poartă amprenta lui Ștefan cel Mare.

Citește și

Încă un om a fost atacat de urs în România. Care este starea lui medicală