--> -->

Dinamo, o surpriză mare în Gruia

CFR Cluj – Dinamo este un duel inegal, având în vedere nu doar obiectivele celor două formații, dar și situația la zi a fiecărei echipe.

UPDATE Ora 16:00

Dacă Dan Petrescu și-a permis luxul de a avea câteva nume redutabile pe banca de rezerve, Stoican are doar copii și pe Torje, care nu a prins primul 11!

Unul dintre liderii formației este menajat, pentru început, cum de altfel nu s-a riscat nici cu Răuță. În schimb, Steliano Filip joacă mai avansat, mijlocaș stânga, în condițiile în care Stoican a schimbat din nou sistemul, începând în 4-4-2.

Formulele de start

CFR Cluj
Hindrich – Graovac, Yuri, Burcă – Susic, Boateng, Bordeianu, Deac, Camora – Dugandzic, Petrila. Antrenor Dan Petrescu
Rezerve: Sava, Manea, Fl. Ștefan, Chipciu, Roger, Neguț, Ad. Păun, Omrani, Debeljuh

Dinamo
Eșanu – Moura, Ehmann, Aloe, A. Radu – Buleică, Pierret, Carp, St. Filip – Grădinaru, Morar. Antrenor Flavius Stoican
Rezerve: Fara, Giafer, Crețu, Bani, Borcea, Bordușanu, Amzar, Țone, Torje

Știrea inițială:

În ciuda faptului că Dan Petrescu a spus că este un meci dificil, cel mai greu pe care l-ar putea avea formația sa, probabil, să pună presiune pe proprii jucători, roș-albii au o echipă întreagă indisponibilă.

CFR Cluj a adunat 73 de puncte, cu 14 peste cea de-a doua clasată, iar ardelenii se laudă că au cele mai multe puncte dintre liderii campionatelor din Europa!

Dinamo a adunat doar 5 puncte în 8 etape în 2022, Flavius Stoican este contestat de către proprii fani, care l-ar vrea plecat după partida din Gruia, chiar înaintea play-out-ului.

”Mergem încrezători”

”Ultimul meci din acest campionat, întâlnim campioana României, chiar dacă avem mulți accidentați, mergem încrezători să facem o partidă bună. Nu ne va fi ușor, dar am încredere că prin atitudine, determinare, dorința, putem să facem un meci bun. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după această partidă.

Sunt multe probleme de lot, cred că o echipă întreagă, notasem aici, Cristiano, Mihaiu, Ivanovksi, Matei, Ivanov, Patriche, Răuță, Jovanovic, Rodriguez, Grigore, Azankpo și Tomozei. Cu toate astea, cei care au jucat mai puțîn, trebuie să arate că merită să îmbrace tricoul de titular”, a comentat Stoican.

”Cu moralul stăm mai bine”

Mai grav este că antrenorul principal nu cunoaște – sau nu vrea să recunoască o cauză importantă a accidentărilor.

Fotbaliști aduși în grabă, cu jocuri puține până să sosească la Dinamo, străini care au evoluat puțin afară, valoare mai mult sau mai puțin discutabilă, antrenamente la Săftica contestate de unii jucători, vezi cazul lui Jovanovici, care a râs de Stoican.

”Nu pot să îmi dau seama de ce sunt atâtea accidentări, Grigore are entorsă, Jovanovic la spate, Ivanov la genunchi și lista poate continua. Meciul cu Rapid a lăsat urme destul de adânci, rămâne ca cei care vor intra pe teren, să facă o partidă mare.

Să ne concentrăm pe cei care suntem apți. Cu moralul stăm mai bine, dacă avem și rezultate în urma unui joc bun. Cu Sepsi am făcut o partidă consistentă, am plecat învinși, nu este o stare de bucurie, ca și joc, că și consistență, suntem pe un drum bun”, a spus Stoican.

Citește și

Zelenski: ”Mergeți în ofensivă!”