--> -->

PNL vrea să mai guverneze alături de PSD și după alegerile din 2024: “Cea mai de viitor construcție politică”

PNL vrea să mai guverneze alături de PSD, a declarat secretarul general liberal, Lucian Bode, într-un interviu acordat pentru Digi 24.

Totuși, fostul ministru de Interne a spus că partidul din care face parte nu a discutat despre formarea unui bloc democratic cu PSD.

”Am arătat că putem guverna împreună”

Lucian Bode a menționat că nu exclude varianta unei alianțe cu USR și PMP, însă consideră că s-a dovedit faptul că actuala coaliție de guvernare PSD-PNL este „cea mai de viitor construcție politică”.

„Astăzi, suntem împreună la guvernare. Putem să guvernăm împreună de anul viitor încă 4 ani, împreună cu PSD. Este cea mai stabilă şi de viitor construcţie politică.

Am arătat că putem să guvernăm împreună, fără mari rupturi, dar obligaţia noastră este să întărim dreapta. Să fim în continuare cel mai important partid pe partea dreaptă”, a transmis Lucian Bode, la Digi 24.

Lucian Bode: PNL va câștiga alegerile prezidențiale

Secretatul general al PNL a vorbit și despre alegerile prezidențiale din 2024. Bode este convins că viitorul șef al statului va fi dat tot de liberali. El spune că este firesc ca și PSD să își dorească să câștige prezidențialele.

Însă, Lucian Bode susține că România se poate dezvolta în continuare datorită parteneriatului dintre social-democrați și liberali. „România este pe un parcurs euroatlantic foarte bun, putem să ne dezvoltăm în continuare în acest parteneriat.

Cu siguranţă, PSD îşi doreşte să aibă un candidat care să câştige. Şi-au dorit de 20 de ani acest lucru. Este firesc să fie aşa, dar Partidul Naţional Liberal, cu zestrea pe care o are, cu ceea ce a făcut Partidul Naţional Liberal în ultimii trei ani şi jumătate asumându-şi guvernarea, are toate premisele să dea, nu un candidat, ci viitorul preşedinte al României”, a adăugat Bode.

Lovește în AUR

Lucian Bode a vorbit și despre alegerile europarlamentare. El spune că va fi o luptă între „civilizația euroatlantică și modelul putinist”. Cu acest prilej, secretarul general al PNL nu a ezitat să atace formațiunea politică AUR.

„Modelul putinist înseamnă circar, scandalagii agresivi şi propagandă. Mă refer la extremişti, mă refer la AUR. Românii vor trebui să aleagă între cele două modele”, a precizat Lucian Bode.

Citește și

Situație șocantă într-un cămin de fotbaliști: „L-a înjunghiat cu foarfeca”