Plata cu cardul în toate mijloacele de transport în comun

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a anunțat, marți, că validatoarele inteligente vor fi disponibile în toate mijloacele de transport în comun în maximum o lună şi, astfel, se va putea putea valida direct cu cardul bancar biletul de călătorie, informează Agerpres.

Puncte de vânzare

”Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun. Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS”, a spus Adrian Criț.

”Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense”, a menţionat Adrian Criţ.

Beneficii pentru elevi și studenți

Directorul general STB a precizat că, în ultima perioadă, s-au luat mai multe măsuri pe partea de digitalizare.

”Pe partea de digitalizare s-au luat nişte măsuri. Începând de anul trecut s-a implementat şi în Bucureşti aplicaţia 24play pentru plata titlurilor de călătorie şi a abonamentelor. De luna trecută abonamentele pentru elevi şi studenţi pot fi eliberate şi pentru o perioadă mai mare de o lună, astfel încât aducem beneficii majore acestei categorii”, a anunțat Adrian Criț.

”Ne dorim ca pe viitor să avem o aplicaţie online printr-o legătură cu Ministerul Educaţiei, în aşa fel încât tineretul să fie primul beneficiar al achiziţiei online de abonamente”, a conchis Adrian Criț în cadrul evenimentului Caravana Smart City.

Citește și

Atunci va elibera Traian Băsescu vila de protocol: ”Bravi bărbați ai țării”