Planuri mari pentru Dinamo. Vezi ce au zis șefii la conferința de azi

Șefii lui Dinamo au ținut o conferință la Săftica azi. Iată principalele declarații:

Alex Couto Lago (Director general): Mă bucur că sunteți prezenți aici. Vreau să vă spun ce vom face aici. Postul meu la Dinamo este de Director general. Rolul meu este de a restructura, de a reorganiza administrativ și sportiv clubul Dinamo. Voi fi cel care va impulsiona tot ce înseamnă marketing și relațiile cu presa. Trebuie ca departamentele de la Dinamo să funcționeze bine, ca să ajungem unde ne dorim. Vom avea ultimele tehnologii, care vor fi puse la dispoziția celor ce se ocupă de club. Important este să știm ce vrem, ca să ajungem unde ne dorim cu toții.

Pablo Cortacero: Este o informație internă despre cât am investit la Dinamo. Nu-mi place să ofer aceste lucruri presei. Vom continua să investim bani la Dinamo. Am spus de la început că este un grup de investitori cu afaceri în mai multe domenii. Le-a plăcut proiectul Dinamo și au vrut să investească aici. Este greu să faci performanță de pe o zi pe alta. Când am luat clubul, am găsit mari carențe. Noi încercăm să o ducem pe Dinamo în primele 6 locuri, iar apoi vom vedea exact care sunt obiectivele. Vom convoca Consiliul de Administrație al clubului. Vom decide și vom defini membrii acestuia. Nu pot spune nimic despre Nicolae Badea. Cu Cornel Dinu m-am întâlnit ieri, va fi o persoană importantă în club. Vom vedea exact pe ce post, în funcție de starea sa de sănătate. Știu că Hîldan este jucătorul care a decedat pe teren, îi avem chipul pe tricouri. Luni se împlinesc 20 de ani de când a decedat, toată echipa și staff-ul va merge la cimitir, pentru a depune o coroană.

Alex Couto Lago (Director general):Vom încerca să facem toate condițiile necesare pentru ca cei care conduc Academia de juniori să facă treabă. Trebuie să vedem ce am găsit aici, iar apoi trebuie să organizam profesionist clubul, să creăm departamente care să comunice. Potențialul jucătorilor din România ne dă speranțe că există viitor pentru fotbalul de aici. Am fost încântați de jucătorii români care au evoluat în Spania. Hagi este singurul care a jucat la cele două cluburi mari, Barcelona și Real Madrid. Bineînțeles, nu-l uităm pe Contra.

Pablo Cortacero: Mi-ar fi plăcut să câștigăm toate meciurile, dar nu se poate. Vedem că echipa se coagulează. Trebuie să avem în vedere că au venit jucători noi și doar în timp se va vedea valoarea echipei. Într-o lună echipa va avea altă față. Noi am oficializat legal toate actele de preluare a clubului.

Rufo Collado (Director sportiv): Eu sunt aici de 3 luni, sunt impresionat de București și sunt convins că vom face treabă bună la Dinamo, în cel mai scurt timp. Menirea noastră este de a face tot ce ne stă în putință să readucem clubul Dinamo acolo unde îi este locul, nu doar la nivel intern, ci și internațional. Am găsit un club cu foarte multe probleme, inclusiv sportive. Ați văzut că am încercat să aducem echipa la nivelul pe care-l merită și încercăm în continuare să facem o echipă cât mai competitivă. Cred că avem cel mai indicat antrenor. Încercăm să facem ultimele achiziții, pentru a completa echipa, care trebuie să ajungă pe locul pe care-l merită. Am constituit o comisie cu legende ale clubului, pentru a descoperi talente pentru viitor. Vom face un centru de scouting pentru a găsi principalele talente din fotbalul românesc. Problema cea mai mare a fost lipsa de structură de la Dinamo.

Marcos Rubino (Director Academia Dinamo): Vom pune mare accent pe centrul de juniori de la Dinamo. Toți am venit aici să facem treabă. Dacă fiecare va crește individual, doar clubul va avea de câștigat. Vom munci pe baza ultimelor metodologii. Copiii trebuie să înțeleagă fotbalul așa cum trebuie. Suntem aici pentru a putea implementa tot ce știm din experiența noastră.

Rufo Collado (Director sportiv): Jucătorii care au venit au fost nepregătiți. Unul dintre ei este Borja Valle, care are nevoie de minute de joc. Cred că într-o lună de zile jucătorii vor ajunge la un nivel bun pentru Liga 1. Până acum am lucrat în liniște, am studiat nivelul posibilelor transferuri de la Dinamo. În mod sigur, este posibil ca și alți jucători români să fie transferați.

Pablo Cortacero: Domnul Bălănescu aparține de Dinamo, domnul director general decide ce se va întâmpla. Întâlnirea cu fanii a fost bună, am vorbit cu ei despre viitor. Au fost înțelegători. Am rămas cu o impresie foarte bună. După meciul de luni am vorbit cu jucătorii, am fost și în vestiar, am încercat să-i încurajez. Echipa este foarte motivată. Se vede că jucătorii români și cei spanioli sunt uniți. Este normal să facem un audit intern financiar și juridic, pentru a vedea realitatea. De multe ori sunt și lucruri ascunse. Noi suntem încântați că am cumpărat clubul. Ne-am asumat datoriile existente și de aceea facem și acest audit, pentru a vedea dacă există și alte datorii. Suntem conștienți că vor mai apărea și alte datorii. După ce se va termina auditul, în două săptămâni vom lua câteva decizii.

Dorin Șerdean (Membru CA Dinamo): Un derby Dinamo – FCSB înseamnă foarte mult pentru orice suporter dinamovist. Eu îmi doresc să reînvie fotbalul românesc de odinioară. Îmi pare rău că s-au pierdut cluburile din Timișoara, Brașov. Sperăm să câștigăm cu FCSB, asta ne dorim. Scopul unei partide de fotbal este de a câștiga. Nu știu dacă vor prime speciale, e un meci ca oricare altul. Ne putem face o evaluare a fiecărui jucător, a echipei. Va fi un meci bun.

Citește și

Rafila e îngrijorat de numărul de cazuri de Covid-19. Previziuni sumbre