--> -->

Planul lui Gigi Becali cu Andrea Compagno

FCSB l-a adus pe italianul Andrea Compagno pentru 1,5 milioane de euro, oferindu-i un angajament pe doi ani.

Dacă atacantul îl va mulțumi, patronul are dreptul să-i extindă cu încă doi ani contractul italianului, căruia i-a fixat o clauză de reziliere de 10 milioane de euro.

De ce doar pe 2 ani

Andrea Compagno, pe care Gigi l-a adus de la FCU Craiova 1948, a primit un contract pentru doar două sezoane. De obicei, un club care plătește atât de mult în schimbul unui jucător caută să-l ~lege” pentru cinci ani, durata maximă admisă pentru un contract dintre o echipă și un fotbalist.

Patronul FCSB-ului s-a asigurat că poate să renunțe la Compagno mai ușor dacă va observa că atacantul nu e atât de bun cum a crezut când l-a achiziționat, susține GSP. Dacă va sesiza că italianul e cu adevărat un vârf excelent, va putea să-i prelungească unilateral actul pentru încă doi ani.

Cum îi crește salariul

Conform unor surse din club, Andrea va încasa 15.000 de euro lunar în acest prim sezon al său la FCSB. În campionatul următor, remunerația va fi crescută cu o mie de euro în fiecare lună.

Dacă Becali va activa clauza care-i permite să prelungească pentru încă doi ani colaborarea cu Compagno, atacantul va primi 20.000 de euro lunar de-a lungul stagiunii 2024-2025. Și câte 22.000 de euro în fiecare lună în campionatul următor.

Salariile lui sunt cu mult peste media din campionatul nostru, așa că italianul a încheiat o afacere excelentă, mai ales că înainte să ajungă în România el evoluase doar în ligile de amatori din țara natală. Până să semneze cu FCU Craiova 1948, o echipă aflată în eșalonul secund în momentul acela, Compagno jucase pentru Tre Fiori, o formație din San Marino.

La 26 de ani, Andrea se află în cel mai bun moment al carierei și Becali e convins că progresul noului său fotbalist nu se va opri aici. Gigi i-a fixat o clauză de reziliere a contractului în valoare de zece milioane de euro! De peste șase ori suma cu care l-a achiziționat din Oltenia.

Petrolul nu l-a vrut nici gratuit pe Compagno

Compagno a semnat cu FCU Craiova 1948 în vara anului 2020. Era liber de contract când a ajuns în România și impresarul lui l-a dus întâi în probe la Petrolul. Flavius Stoican a considerat că italianul nu era un fotbalist îndeajuns de bun și l-a respins.

Agentul a mai făcut o încercare, l-a dus și la Craiova. Marcel Pușcaș, președintele oltenilor, a povestit că doar Mititelu a crezut că Andrea era un jucător bun:

”Eu mă înșel rar atunci când evaluez un jucător, însă atunci când l-am văzut pe Compagno, am zis că n-avea rost să semnăm cu el. Adrian a spus să-l luăm, că are un fizic foarte bun și ne-ar putea ajuta în liga a doua”.

Compagno a luat deja 40.000 de euro

În afara salariului de 15.000 de euro lunar, Compagno a mai primit 40.000 de euro la semnarea contractului cu FCSB. El va câștiga, cu totul, 220.000 de euro de-a lungul acestui sezon, un venit dintre cele mai mari din campionat.

Italianul a negociat cu strictețe înainte să vină la București. Dacă va rezista la FCSB patru ani, cât ar putea să dureze contractul lui, Andrea va încasa în total 616.000 de euro. Becali speră să-l vândă mai devreme de atât și cel puțin să amortizeze investiția.

Citește și

Își iau rivalii peste picior: ”Și ei, tot pe banii noștri”