--> -->

Planul de reorganizare al lui Dinamo a fost respins! Ce urmează

La Tribunalul București a avut loc azi un nou termen în privința planului de reorganizare modificat, propus de administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 S.A.

Clubul alb-roșu a primit o veste proastă: planul nu a fost aprobat.

Judecătorul a respins contestația depusă de Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar, care nu sunt de acord ca APCH/DDB să devină acționar majoritar, dar i-a dat o lovitură dură lui și lui Dinamo.

Clubul din Ștefan cel Mare a pus la cale un nou plan de reorganizare, după ce a declarat că nu poate respecta planul inițial. Însă azi, judecătorul sindic a respins cererea lui Dinamo.

Ce va urma

Judecătorii au termen 30 de zile pentru a trimite motivația. Ulterior, Dinamo va decide care vor fi următorii pași, inclusiv dacă va face apel. Clubul va emite un comunicat în această seară după ce vor fi consultați avocații.

Dacă decizia va fi menținută, firma RTZ, administratorul judiciar al lui Dinamo, trebuie să conceapă și să propună un nou plan de reorganizare. Acesta trebuie să fie votat de Adunarea Creditorilor și, apoi, prezentat judecătorului sindic spre aprobare.

Amenințați cu falimentul, roș-albii trebuie să conceapă un alt plan, sperând ca acesta să fie aprobat, dar și să strângă bani pentru a achita din datoriile presante, care au ajuns la aproximativ 8 milioane de euro. Din prima jumătate a lui 2023, Dinamo trebuie să înceapă să achite, conform deciziei instanței, prezentate azi.

Până atunci, Dinamo merge pe planul de reorganizare inițial, aprobat în în toamna lui 2021.

Ce a motivat instanța

”Respinge cererea creditorilor Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București privind desemnarea unui specialist care să-şi exprime o opinie cu privire la posibilitatea de realizare a planului in condiţiile art. 139 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, ca neîntemeiată.

Respinge, ca inadmisibile, obiecţiunile formulate de creditorii Cornel Ţălnar, Şerdean Pavel Dorin și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Dinamo București.

În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014, respinge cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat al debitoarei DINAMO 1948 SA propus de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 06.02.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 13.12.2022

– decizia Tribunalului București

Judecătorii au termen 30 de zile pentru a trimite motivația, ulterior Dinamo va decide care vor fi următorii pași și dacă va face apel.

1,5 milioane de euro ar mai avea de plătit Dinamo conform tabelului definitiv actualizat al creditorilor, peste un milion de euro urmând a fi achitați către Direcția Generală a Finanțelor Publice București

Cum putea renaște Dinamo

Decizia de azi înseamnă că Dinamo fie va respecta planul de reorganizare inițial, deși clubul a anunțat că nu are această posibilitate, fie va intra în faliment.

Noul plan al clubului SC Dinamo 1948 S.A presupunea prelungirea cu un an și implementat până la 21 noiembrie 2025 și prognoza încasări totale de 63.801.012 lei, circa 13 milioane de euro.

Administratorul judiciar, RTZ&Partners SPRL, și APCH/DDB miza ca viitorul potențial investitor să acopere 80% din sumă. Potrivit documentelor, în următorii trei ani de observație, salvatorul lui Dinamo ar fi trebuit să ”pompeze” în club 51.262.000 lei, circa 10,5 milioane de euro.

O altă miză importantă, urgentă, a noului plan de reorganizare o reprezenta ștergerea datoriilor către chirografari, în valoare de 24.521.135,49 lei (5 milioane de euro). Din această categorie fac parte și jucătorii, care dețin ca formă de angajare contracte de activitate sportivă.

Citește și

De ce a fugit Florin Piersic jr: ”Îmi mâncam salariul la păcănele”