Plan colosal al lui Viktor Orban și o comparație ciudată: ”La fel ca Vladimir Ilici”

Viktor Orban, premierul Ungariei, a oferit un interviu controversat în presa de sport maghiară.

Vrea să organizeze în viitorul apropiat o ediție a Jocurilor Olimpice, visează la un stadion de 90.000 de locuri în Budapesta și a caracterizat fotbalul folosind un citat despre Vladimir Ilici Lenin.

Viktor Orban s-a folosit mereu de sport pentru a căpăta simpatie în rândul votanților maghiari. Cum anul 2024 este unul important din punct de vedere electoral, premierul lansează noi planuri și promisiuni grandioase.

Viktor Orban vrea Jocurile Olimpice la Budapesta

Prima dintre ele privește organizarea unei ediții a Jocurilor Olimpice în capitala Ungariei.

„Budapesta are toate facilitățile pentru a găzdui Jocurile Olimpice. Nici satul olimpic n-ar fi un obstacol, putem construi spații de cazare. Orașul le poate folosi și după terminarea competiției. Mai e nevoie doar ca locuitorii să își dea acordul și să îmbrățișeze ideea”, a spus Viktor Orban, potrivit Nemzeti Sport.

Puskas Arena, cel mai mare stadion al Ungariei, are o capacitate de 64.000 de locuri. Orban crede că ar fi trebuit să ridice o arenă mai mare.

”Nu am avut niciodată dubii, știam că fotbalul maghiar își va reveni. Am făcut o greșeală în urmă cu 10 ani. Am construit un stadion de 64.000 de locuri, când trebuia unul de 90.000”, a mai spus politicianul maghiar.

Viktor Orban: „Fotbalul din Ungaria e ca Vladimir Ilici”

Întrebat despre revirimentul fotbalului maghiar din ultimii ani, Orban a apelat la o comparație controversată: „La fel ca Vladimir Ilici, fotbalul din Ungaria a trăit, trăiește și va trăi”.

Sloganul ideologic „Lenin a trăit, Lenin trăieşte, Lenin va trăi” a fost o formulă de presă folosită în Rusia acelor vremuri.

Vladimir Ilici Lenin a fost primul premier al URSS, fondator al ideologiei cunoscute ca leninism. A condus partidul bolșevic și a murit în 1924, la 53 de ani.

Citește și

Informații ale serviciilor occidentale: Cine ar fi ordonat asasinatul Evgheni Prigojin