Plajele sunt pregătite pentru turiști. Salvamarii, pe poziții

Azi începe primul weekend în care se poate merge fără restricții la Mare. Iar având în vedere că luni este zi liberă, minivacanța de pe Litoral se poate prelungi.

Guvernul a decis aseară că pe plajă se poate sta și pe cearșafuri, nu doar pe șezlonguri, însă trebuie respectată distanța de 2 metri. “Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a declarat Șeful Cancelariei Guvernului.

Pe plajă, salvamarii sunt pregătiți pentru orice situație. Au fost cumpărate baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreții și rucsacuri de prim-ajutor, toate acestea venind în sprijinul celor 120 de salvamari de pe plajele din Mamaia și Constanța.

“Sunt 19 puncte de salvamari și 4 puncte de prim-ajutor. La fiecare punct de observare avem 3 salvamari, fiecare bază este dotată cu ambarcațiuni cu motor și ski- jeturi de intervenție”, a spus Gabi Culea, coordonatorul Serviciului de Salvamar Constanța – Mamaia.
Citește și
https://doarromania.ro/de-ce-au-crescut-iar-cazurile-de-covid-19-explicatiile-lui-rafila/


No Comments Yet

Comments are closed