--> -->

Pierre Webo, după scandalul cu Colțescu: ”Nu e o problemă a României. E frumos să fii simbol împotriva rasismului”

Pierre Webo a acordat un interviu într-o emisiune din Turcia care se bucură de mare succes și a povestit din nou de unde a pornit scandalul pe care acum îl investighează UEFA, la șapte zile de la scandalul finalului de an în fotbalul internațional. Sebastian Colțescu l-a numit ”ăla negru” pe fostul atacant, acum antrenor secund la Bașahșekir, la meciul cu PSG de pe Parc des Princes.

”Arbitrul a făcut două, trei greșeli, iar după aceea a arătat cartonașul către fotbalistul nostru. Ne-am ridicat de pe bancă și am protestat. După aceea, centralul a hotărât să-mi acorde cartonașul roșu, dar Okan Buruk mi-a spus cum s-a adresat cel de-al patrulea oficial.

Am auzit ceva, dar când am venit jos, Okan mi-a transmis. L-am întrebat de ce mi-a spus așa, iar el nu mi-a răspuns”, a declarat antrenorul secund al formației Istanbul Basaksehir.

După incident nu a putut să doarmă, mai ales că a primit sute de telefoane și mesaje (detalii aici). ”Evenimentul a luat o turnură mondială, iar singurul lucru cu care mă simt confortabil este că am avut o reacție naturală, m-am simțit complet eu. Băiatul meu m-a sunat primul! A fost greu, am primit sute de mesaje, am încercat să dorm, dar am fost foarte nervos, foarte supărat. Am reușit să-mi deschid telefonul abia la 5-6 spre dimineață”, a mai spus Webo.

Pierre Webo susține că a fost vorba de un scandal rasist și face un apel ca această problemă să fie rezolvată. ”Asta nu este o problemă a României, e o problemă umană. E timpul să ne cerem scuze. Nu există loc pentru un astfel de comportament pe o asemenea platformă. Mi s-a întâmplat acest lucru și în Spania. Acum trebuie să mergem și să găsim soluții, nu există loc de scuze, trebuie să terminăm cu asta.

Există oameni care stau în carantină în lume. Dacă un astfel de virus ne afectează viețile atât de mult, nu înțeleg cum rasismul nu. Epidemia ne-a făcut mai puțin sensibili în această situație. E frumos să fii un simbol împotriva rasismului. Cel de-al patrulea oficial nu trebuie să-și ceară scuze. Îl las să se gândească la ce a făcut, e destul pentru mine”, a încheiat Webo.

Citește și

Traian Băsescu este cercetat penal pentru declarații false. Care este situația