”Phoenix” i-a cântat la masă lui George Simion, la nuntă. Nicu Covaci, concert privat pentru liderul AUR

George Simion a avut nuntă mare, sâmbătă, 27 august, un eveniment intens mediatizat în media din România.

Video pe FB-ul lui Ciutacu

Nicu Covaci, care a insistat, zilele trecute, că el cântă ”pentru 10.000 de oameni, la un festival”, când a fost întrebat despre prezența la nunta lui George Simion, a fost filmat cântând, alături de actualii colegii de trupă, la masa liderului AUR, la petrecerea privată organizată sâmbătă, după cununia civilă a lui Simion cu Ilinca, în comuna Măciuca, Vâlcea.

Imaginile au fost postate de Victor Ciutacu pe Facebook, unde pot fi văzute numai de cei care îi sunt prieteni pe rețeaua socială, a anunțat Libertatea (detalii aici).

În video apar Nicu Covaci cu chitara, alături de alți doi membri ai trupei, cântând cunoscuta lor piesă ”În umbra marelui URSS”, la masa președintelui AUR, George Simion.

Declarații agresive

Cu o zi înainte de nuntă, liderul Phoenix a confirmat pentru Libertatea că urmează să cânte la Măciuca, dar a insistat că el a fost plătit de o fundație pentru un concert ”în fața a 10.000 de oameni, la un festival”.

Eu am încheiat un contract cu o fundație pentru un concert în fața a 10.000 de oameni. Nu cânt la nicio nuntă sau înmormântare, eu cânt în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival. Nu știu ce nuntă e, eu am încheiat un contract și cânt, din asta îmi câștig banii”, a declarat atunci Covaci pentru Libertatea.

Sâmbătă, întrebat din nou de prezența la nuntă, Covaci a avut un derapaj, în direct la TV, la Realitatea: ”Am fost chemat să cânt pentru 10.000 de țărani. Foarte bine! Că în paralel există o nuntă sau două-trei sau o înmormântare sau un avort, nu mă interesează pe mine.

Reacția foștilor ”Phoenix”

Decizia lui Nicu Covaci de a cânta la nunta lui Simion a generat o reacție de condamnarea din partea lui Josef Kappl, fost membru al trupei. ”Mi-e rușine de rușinea lui!”, a spus fostul chitarist al formației, completând: ”Phoenix nu mai există de mulți ani ca trupă, după ce cei cu adevărata «șiră a spinării» au părăsit grupul. Adio, reunire! Cu mine, NU!”.

Fostul baterist al trupei, Ovidiu Lipan Țăndărică, s-a arătat mai înțelegător, precizând că Nicu Covaci „are şi el o vârstă și la vârsta asta, poate să-şi permită să facă ce vrea”.

Citește și

A început programul ”Litoralul pentru toți”