--> -->

Petrecere cu ”șpriț și lăutari” în Trenul Regal, de 1 Decembrie. Casa Regală: ”Blasfemie”

O firmă de evenimente a pus în vânzare 80 de bilete pentru o călătorie cu Trenul Regal pe ruta Gara Băneasa – Sinaia și retur, potrivit site-ului blt.ro, care a scris că biletele au fost vândute.

500 de euro/biletul

Reprezentanții Casei Regale a României au transmis că ”istoria României nu poate fi închiriată”. Un bilet a costat 500 de euro și în pachet a intrat o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească, a notat Europa Liberă.

”Un eveniment clasic – mișto” a scris pe afișul de promovare a evenimentului.

Casa Regală a reacționat prin vocea directorului Ion Tucă. ”Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României.

Cu siguranţă, dezaprob total ceea ce se întâmplă acum, pentru că Trenul Regal l-a condus pe regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale, Ion Tucă, pentru Antena 3.

Istoria Trenului Regal

Trenul Regal, folosit acum de către Familia Regală, a intrat în folosință în 1928 și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru regele Ferdinand și regina Maria.

Regele Mihai (1921-2017) a călătorit cu Trenul Regal în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Același mijloc de transport l-a dus în exil, în ianuarie 1948, după abdicarea forțată din 30 decembrie 1947.

În perioada comunistă, adică între 1948 și 1989, Trenul Regal a transportat liderii politici români, europeni și americani.

Citește și

Florin Piersic junior luat la întrebări: ”V-ați fi dorit să nu fi fost tatăl dumneavoastră?”