Performanță remarcabilă pentru regizorul Radu Jude

Radu Jude are o performanță remarcabilă. Regizorul român este prezent cu 3 producții în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, care va avea loc între 20 februarie și 1 martie. Primele două, “Tipografic Majuscul” și “Ieșirea trenurilor din gară”, vor intra în competiție la secțiunea Forum, în care au fost selectate 35 de filme. Al treilea, “Somnambulii”, va participa la Berlinale Co-Production Market. “Tipografic Majuscul” este construit după povestea reală a lui Mugur Călinescu. Acesta a avut curajul să înfrunte comunismul în 1981. A scris cu creta pe pereți texte împotriva dictaturii impuse de Nicolae Ceaușescu. Printre cei care joacă în acest film sunt Şerban Lazarovici, Şerban Pavlu, Bogdan Zamfir, Ioana Iacob și Robert Arsenie.
“Ieșirea trenurilor din gară” este un film compus în totalitate din fotografii de arhivă și documente legate de unul din cele mai teribile episoade din istoria României secolului XX: Pogromul de la Iași din iunie 1941.
“Somnambulii” este o comedie și se află alături de un alt film al unui regizor român, Ana-Felicia Scutelnicu: “Transit Time”.
Citește și:

O experiență fantastică la Wegloo

No Comments Yet

Comments are closed