Pe mâinile cui intră Dinamo: ”Garantez, e mai talentat ca amândoi la un loc!”

Dinamo are meci diseară, la Mediaș, de la ora 19:00, cu Hermannstadt, iar Ionel Gane are numeroase probleme pe cap. Nu doar financiare, ci și de efectiv.

Ionel Gane se va baza pe Mihai Eșanu, care a mai bifat 45 de minute în Liga 1, la meciul cu Chindia (0-1), partida de debut a lui Cosmin Contra în al doilea său mandat, iar rezerva lui va fi Aleksander Mitrovic, 17 ani. Amândoi crescuți la Academia din Ștefan cel Mare.

Gabriel Răduță, fostul manager al Academiei din Ștefan cel Mare, i-a creionat un portret tânărului care devine titular între buturile dinamoviste, după plecările lui Tomas Mejias și Rene Roman.

Mihai Eșanu a ieșit în prim-plan în 2017, când era titularul echipei Under 19 a clubului, care a ieșit campioană la juniorii A, după o finală câștigată la penalty-uri cu Viitorul. Puștiul de atunci a avut o ieșire nervoasă, vreme de câteva minute, când antrenorul Florin Bratu l-a schimbat fix înaintea loviturilor de departajare, ca să bage un alt goal-keeper.

”A fost ideea lui Bratone, a zis că-l bagă pe Costache, că simte el că are noroc și ratează adversarul. Ca fapt divers, Costache s-a și lăsat de atunci. Până la urmă, așa a fost, a dat unul de la Viitorul în bară și-am ieșit campioni. Revenind la Eșanu, pe mine m-a luat cu rău când am văzut că-l scoate. A venit Mihai și mi-a zis: «Domnu’ Gabi, eu nu ies niciodată de pe teren! Am muncit până acum să nu fiu campion?!».

Cu chiu, cu vai, l-am convins să iasă, e foarte temperamental. Dar țineți minte ce vă zic acum: Eșanu e mai talentat decât Mejias și Rene la un loc. OK, spaniolii au experiență, dar românul e bun, bun. Și Mitrovic e foarte talentat, e foarte bun, știu ce am crescut la Dinamo, «câinii» să nu-și facă griji, că mâinile puștilor sunt sigure”, a explicat Gabriel Răduță, fostul manager al academiei dinamoviste, pentru GSP.RO.

Oficialii ”câinilor” nu l-au mai băgat apoi în seamă pe Eșanu, l-au tot aruncat din club. ”Nimeni nu avea încredere în el la club. Ca să vă dați seama, șefii au zis că nu merită să-l trimită la Acibadem în Turcia, pentru intervenția chirurgicală, fiindcă nu va mai rămâne mult la Dinamo, voiau să scape de el.

«Nu e portar bun», am auzit de la ei, marii specialiști. Mihai a fost operat în România pe 5 lei, dar i-a reușit intervenția! Alții, care au luat Dinamo la mișto, au putut fi operați la Istanbul. În fine.

Dusan Uhrin, probabil, pus de șefi, a zis că nu mai vină la pregătiri. La un moment dat, Eșanu rămăsese pe lângă. L-am luat eu câteva luni să se antreneze la juniori, campionatul trecut.

S-a schimbat antrenorul, a venit pandemia, Mihai a revenit la prima echipă. Mai întâi, la antrenamente. Alții credeau că e terminat pentru marea performanță, dar Eșanu o să fie mare. Garantez! E mai talentat decât Mejias și Rene la un loc. Nu are experiența lor, logic, dar e mai bun ca ei. Și Mitrovic, care are 17 ani, e foarte bun. Nu vă faceți griji, Dinamo e pe mâini bune”, a precizat Răduță.

Citește și

Iohannis nu acceptă propunerea Greciei privind certificatul de vaccinare: ”În două”. Vineri, se vaccinează

No Comments Yet

Comments are closed