Pe cine acuză Șerdean: ”Sat fără câini”

Dinamo se luptă să se apropie de locurile de play-off, însă remiza de la Baia Mare, 1-1, nu ajută prea mult echipa cu 10 etape de jucat până la finalul sezonului regulat.

Iuliu Mureșan a fost găsit vinovat de Dorin Șerdean pentru retrogradarea lui Dinamo, prima din istoria clubului.

Omul de afaceri care deține în continuare pachetul majoritar de acțiuni al clubului din Ștefan cel Mare a dezvăluit că activitatea fostului administrator special s-a încheiat, neoficial, cu destul de mult timp înaintea finalului sezonului trecut.

Culmea, se acuză de neimplicare!

Concret, Șerdean a spus că ultima zi de lucru la Dinamo a lui Mureșan a fost tocmai în luna aprilie. Ceea ce ar însemna că Dinamo nu a avut un conducător pe parte sportivă, chiar înaintea barajului cu Universitatea Cluj, în urma căruia echipa alb-roșie a retrogradat în Liga 2.

Declarațiile lui Dorin Șerdean au fost făcute în contextul în care el a dezvăluit că în luna iunie a fost notificat de către RTZ, administratorul judiciar, să aducă sume de bani în club pentru acoperirea unor datorii. El nu a dorit să facă acest lucru pentru că nu i s-a transmis exact în ce constau acele datorii.

De asemenea, omul de afaceri a comentat și posibilitatea de a rămâne fără pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo. Pe data de 24 octombrie, Tribunalul București va da verdictul în legătură cu aprobarea noului plan de reorganizare juridică a clubului. Dacă noul plan va fi aprobat, atunci Dorin Șerdean va rămâne doar cu puțin peste 1% din acțiuni, iar Asociația Peluza Cătălin Hîldan va prelua peste 99%.

Acuză actuala conducere: ”Pentru ce, de ce?”

Șerdean susține că în acel plan nu sunt trecute în mod transparent toate cheltuielile care trebuie făcute. De asemenea, el a spus că nu știe în acest moment dacă se va prezenta la Tribunalul București pe data de 24 octombrie, când se va da verdictul.

”Nu era un administrator special. Iuliu Mureșan era doar în acte. Ultima zi a lui a fost în 21 aprilie. O lună echipa a stat fără conducător, exact înaintea barajului cu U Cluj. Era sat fără câini.

Am primit în luna iunie notificare (n.r. pentru ”pomparea” unor bani în club). Eu am răspuns atunci RTZ-ului. Era neargumentată cererea respectivă. Ni s-au spus cheltuielile clubului. Dar în ce constau ele?

(n.r. despre noul plan de reorganizare) Ce plan? Cine a făcut acel plan? În ce privințe se duc banii, pe capitole? Nu pot să estimez, este ceva ce s-a propus, poate să treacă, poate să nu treacă. Eu nu am de ce să mă apăr, asta e foarte clar de subliniat. Nu știu, o să vedem cum o să consider”, a spus Dorin Șerdean la PlaySport Live.

Citește și

Burcă după remiza lui Dinamo: ”Plec supărat”