--> -->

Pe cine a sunat Burleanu după ce Hagi a declinat oferta de a fi selecționer. Favorit!

Gică Hagi a refuzat oferta de a deveni selecționer al naționalei de fotbal a României, iar FRF s-a reorientat rapid la un alt nume pentru a-l urma pe Mirel Rădoi la prima reprezentativă.

Cine mai e pe listă

Conforma Playsport, Răzvan Burleanu l-ar fi contactat deja pe Edward Iordănescu, antrenor rămas liber de contract după despărțirea de FCSB.

Sursa citată transmite că Burleanu a discutat telefonic cu Iordănescu, iar cei doi au avut și o rundă de discuții față în față!

Iordănescu ar fi de acord să preia naționala și este în acest moment principalul favorit. Pe listă s-au mai aflat Adrian Mutu și Ladislau Boloni, dar Iordănescu ar fi fost principala țintă a Federației Române de Fotbal pentru acest post.

Rămân de stabilit termenii contractuali, dar Iordănescu este în acest moment favorit să preia naționala României, potrivit sursei citate.

Hagi: ”Lucrurile erau clare de la început”

România a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022, iar Mirel Rădoi a decis să nu mai continue pe banca tehnică.

S-au vehiculat mai multe posibile nume pentru postul de selecționer în ultimele zile, printre care Dan Petrescu, Adrian Mutu sau Edward Iordănescu. În cele din urmă, Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu Gheorghe Hagi, însă acționarul majoritar al Farului a refuzat oferta.

„Ne-am întâlnit, am avut o discuție în care, de la bun început, lucrurule erau clare. Am spus că, dacă sunt acționar majoritar, nu pot să fiu în altă parte, pentru că ies alte speculații. Am discutat două ore și am discutat, dar nu a existat absolut nicio cale care putea să schimbe situația asta de până acum.

Nu știu ce era dacă eram acționar minoritar, cred era total diferit. Nici n-am vrut să încercăm, pentru că eu nu vreau să creez confuzie unde mă duc, vreau să lucrez unde lucrurile sunt foarte clare, obiective clare și proiect ambițios.

V-am spus că am o singură strategie, aceea de a încerca să devin cel mai bun. Am și eu părerea și opinia mea, cum și dvs aveți să spuneți ce gândiți. Eu am dreptul să spun cum văd lucrurile din punctul meu de vedere.

Rămâne să vedem ce va fi în viitor. Eu vreau să îmi găsesc parteneri, nu e de vânzare. Acționari însemnă parteneri, ca să fim mai puternici. E normal și logic. Atât. Vreau să fiu în primele echipe din România, pentru că la Academie și la infrastructură suntem cei mai buni. Mai trebuie să muncim și la echipa mare”, a spus Hagi la Digi Sport.

Citește și

Fotbalistul-blatist de la Economie s-a retras de pe lista Guvernului Ciucă: ”Motive personale”