--> -->

Pe cine a refuzat Ovidiu Burcă! Decizie fermă

Dinamoviștii cer transferuri, mai ales că a început pregătirea noului sezon, cu antrenamente la Săftica, după care se va pleca într-un stagiu montan în Slovenia.

Până acum, la capitolul noutăți sunt doar Geani Crețu, 23 de ani, mijlocaș lateral, și Ricardo Grigore, 24 de ani, stoper, reveniți după împrumuturi.

Chiar dacă e nevoie de întârirea lotului, antrenorul „câinilor”, Ovidiu Burcă, a declinat varianta de a aduce un jucător.

În această primăvară, când Dinamo a avut nevoie de o anumită sumă de bani în vederea obținerii licenței pentru Liga 1, Claudiu Florică a contribuit cu banii respectivi, devenind ulterior acționar al clubului din Ștefan cel Mare.

Refuz categoric: fără ”nepotisme”

500 de mii de euro este suma acordată de Claudiu Florică și Bogdan Pavel grupării bucureștene, primind în schimb 10 la sută din acțiunile companiei Red White, care controlează SC Dinamo 1948 SA.

Totodată, s-a vorbit și despre posibilitatea ca fiul omului de afaceri, Luca Florică, 20 de ani, să semneze cu „haita”. Ceea ce nu s-a întâmplat. Antrenorul Ovidiu Burcă are cuvântul hotărâtor în privința transferurilor, nu a fost de acord cu mutarea.

Șase echipe a bifat Luca Florică până acum: AS Metropolitan, Amiens U19, Hermannstadt, Academica Clinceni, Progresul Spartac și FC Brașov, la ultima fiind doar în lot, fără meciuri oficiale.

„Ce am promis atunci când am venit, lucruri normale”

Fostul purtător de cuvânt al DDB, Daniel Șendre, a publicat pe site-ul său o discuție pe care a avut-o cu tehnicianul ce a promovat Dinamo în Liga 1, în care confirmă faptul că Luca Florică nu va îmbrăca tricoul alb-roșu.

„Aflu lucruri despre Ovidiu care efectiv mă încântă. Antrenorul nu acceptă ca fiul acționarului Claudiu Florică să facă parte din lotul lui Dinamo. Mesajul transmis patronatului este demențial.

„Cooptați 11 acționari și nu mai aveți nevoie de antrenor, pentru că veți avea o echipă trăsnet”, am aflat, pe surse, că le-ar fi transmis Burcă lui Nicolescu și Voicu.

Zilele trecute, l-am contactat pe Ovidiu pentru a-i cere să confirme sau să infirme informația. I-am spus că suporterii MERITĂ și TREBUIE să știe ce ce întâmplă, ba mai mult chiar. „Vreau să te adore, nu numai să te iubească!”.

Răspunsul lui Ovidiu a fost următorul:

„Nu trebuie să confirm sau sa infirm nimic, Daniel! Nu trebuie nici să mă iubească sau să mă adore. Nu asta e important! Să fie siguri că voi face ce e cel mai bine pentru club și pentru echipă!”.

Ovidiu a continuat:

„Ce am promis atunci când am venit voi susține în continuare: profesionalism, disciplină, devotament, pasiune, modestie, etica muncii. Lucruri normale. Pentru toate astea, bazați-vă pe mine! La finalul zilei, rezultatul poate fi bun sau nu”.

Îmi dă o încredere omul ăsta fantastică și mă bucur că este acolo! Antrenorul lui Dinamo refuză să antreneze nepotisme!”, a scris Daniel Șendre.

Citește și

Raed Arafat, după ploile torențiale din țară: „Acolo, mai sunt intervenții”