Wave Resort

Pe ce tineri se va baza Dusan Uhrin pentru regula U21. Schimbări uriașe la Dinamo

Dinamo se va reuni de marți, 15 iunie, la ora 10:00, la Săftica, iar printre problemele sportive cu care se va confrunta Dusan Uhrin este și cea legată de fotbaliștii eligibili U21.

Oricum, în situația economică a grupării, “câinii” se vor baza foarte mult pe tinerii crescuți în propria academie, pe aceia care nu vor da curs tentației de a deveni liberi de contract, iar o situație specială este reprezentată de fotbaliștii eligibili Under 21 care vor trebui să fie pe gazon.
Conform regulamentului, fiecare formație din Liga 1 e obligată să înceapă cu doi jucători născuți după 1 ianuarie 2000.

Mihai Eșanu, Ricardo Grigore, Andreas Mihaiu, Robert Moldoveanu și Geani Stere – doi dintre ei au fost titulari pe final de sezon, portarul și extrema dreaptă – nu vor mai fi eligibili în proximul sezon.

Poate fi șansa altor puști crescuți în curtea “câinilor”, inclusiv a lui Cătălin Hîldan junior, mai ales că nepotul “Unicului Căpitan” poate evolua ca fundaș dreapta, un post solicitat insistent de către Dusan Uhrin.

Jucătorii eligibili U21 care pot fi o soluţie pentru Dinamo în viitorul sezon
– Marco Ehmann, stoper, 20 de ani, a strâns 18 meciuri în ediția precedentă, fiind folosit și ca fundaș dreapta, doar că o accidentare la genunchi l-a scos din calcule în ultima lună a sezonului
– Geani Crețu, mijlocaș central și fundaș dreapta, 21 de ani, a adunat 15 prezențe în ultimul campionat
– Cătălin Hîldan jr, fundaș dreapta, 18 ani, a jucat în “meciul salvării”, amicalul de la Kiev. Pe final de sezon, a debutat la seniori, la liga a treia, la Dinamo II
– Ahmed Bani, mijlocaș central ofensiv, 18 ani, a strâns 16 meciuri
– Andrei Florescu, extremă dreapta, 19 ani, revine după împrumutul la Metaloglobus, unde a strâns 12 meciuri în eșalonul secund
– Ioan Borcea, al doilea vârf, 18 ani, a adunat 9 prezențe
– Cătălin Măgureanu, mijlocaș central, 21 ani, a strâns 12 meciuri și a oferit un assist
– Gabriel Răducan, atacant, 20 de ani, are o singură prezență în prima echipă a “câinilor”, ediția trecută a jucat la Oțelul Galați în liga a treia, unde a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formației, cu 4 goluri.

Citește și

Raluca Bădulescu despre bărbații din viața ei: ”El este. Iar lui îi datorez faima”