Pe ce stadion va juca Dinamo

Dinamo trebuie să găsească în următoarele zile arena unde va juca meciul de acasă cu Unirea Slobozia, de peste 12 zile. Situația este critică, mai ales după ce s-a adăugat și suspendarea dictată de Comisia de Disciplină a FRF.

Dinamo este în subsolul clasamentului în Liga 2. Următorul meci oficial este în play-off-ul Cupei României, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, formație ce-a învins „haita” în debutul campionatului.

Partida va fi pe 29 septembrie, joi seară, de la ora 21:30, duel ce va fi televizat. Apoi, pentru proxima partidă de pe teren propriu, Dinamo nu știe unde va juca. Este într-o situație critică.

La Clinceni e cel mai ieftin, dar nu se poate două etape

Varianta Clinceni revine în actualitate, întrucât este cea mai accesibilă soluție pentru lunile noiembrie și decembrie. Conform informațiilor GSP, închirierea arenei pentru un eveniment sportiv este de 1.200 de euro, mai mică decât la Buftea (1.400 de euro) sau decât stadionul Dinamo (2.000 de euro), arenă ce nu are oricum omologare pentru Liga 2.

La aceste prețuri se adaugă prețul pentru utilități și pentru închirierea firmei de pază. Vlad Iacob, administratorul special al alb-roșiilor, dezavuează ideea de a mai juca în localitatea ilfoveană, însă Dinamo nu are alte soluții concrete, momentan.

”Cei de la Clinceni au nevoie de bani, astfel că pot trece cu vederea anumite declarații. Oricum, contractul cu Dinamo e semnat până la 31 decembrie 2022”, au transmis ilfovenii.

Doar că Dinamo, club organizator al partidei cu CSA Steaua (1-2) pe Național Arena, a primit o sancțiune dură după meci: două amenzi de 15.000 de lei și interzicerea de a evolua două partide pe teren propriu.

Cum stadionul Clinceni a fost anunțat la începutul sezonului ca fiind „arena principală pentru meciurile de acasă”, iese din calcul pentru etapa cu Slobozia, plus următoarea de pe teren propriu, cu Ripensia. Cu trupa lui Costel Enache se va juca duminică, 2 octombrie, de la ora 11:00.

Buftea sau Giurgiu pentru Dinamo

Astfel, în aceste zile se analizează tot felul de soluții. „Arcul de Triumf” e greu de realizat, din cauza unor detalii birocratice.

La Chiajna, dinamoviștii au primit interzis. Mai rămân viabile variantele Buftea, unde se poate juca fără spectatori întrucât sunt probleme de omologare, și Giurgiu, acolo unde joacă echipa locală din Liga a treia, Astra, fosta campioană a României din 2016, care este singura formație din România fără punct câștigat în 2022!

Stadionul din Giurgiu a mai fost soluție de a fi „casă” a „câinilor” înainte de startul sezonului.

Citește și

Prelungirea subvenţionării preţului carburanților s-ar putea face doar la motorină, nu şi la benzină