--> -->

Pe Boloni îl doare că n-a fost el alesul tricolorilor: ”Românește”

Ladislau Boloni a crezut sincer în demersul oamenilor din Casa Fotbalului și a fost aproape să devină selecționerul României, după plecarea lui Mirel Rădoi și după ce Gică Hagi sau Dan Petrescu declinaseră oferta.

”Am buletin românesc”

A petrecut chiar câteva săptămâni în România, unde venise pentru negocieri, însă mișcarea a fost blocată la mustață. Și chiar dacă sunt deja 6 luni de la acel moment, tehnicianul care între timp și el cu Metz, în Ligue 2, încă mai privește în urmă cu regret.

”În ceea ce privește faptul că eu nu sunt selecționerul României, sincer, mi-a părut rău, dar mi-aș fi dorit să-mi închei cariera acolo de unde am plecat, pentru că până la urmă eu am plecat din Târnăveni, la Târgu Mureș, orașul unde locuiesc și astăzi, am buletin românesc și acolo sunt ținut în evidență.

După ce am fost selecționat de la ASA Târgu Mureș am mers la echipa națională și acolo mi-aș fi dorit să îmi închei cariera, bineînțeles cu o reușită, chiar dacă era riscant, dar pentru această reușită mi-aș fi dorit să dau totul”, a spus antrenorul lui Metz la Sport Total FM.

”Reciproc”

”Chiar dacă mulți antrenori m-au dat exemplu și m-au recomandat, pentru mine nu înseamnă absolut nimic. Eu știu că sunt un antrenor profesionist, lucrez cu o anumită echipă. Eu am fost selecționerul României, am jucat împotriva Ungariei, aș fi dat orice să câștig meciul.

Atunci când iei o echipă, indiferent de ești stelist sau dinamovist, nu poți să te faci de râs și vrei să creezi o atmosferă bună în jurul tău, pentru ca echipa ta să câștige și să meargă înainte. Cu absolut toate calitățile mele fizice, intelectuale, cu experiența. Totuși muncesc pentru reușita clubului.

Eu nu am urmărit declarațiile antrenorilor după ce am refuzat echipa națională, dar începând cu băieții aceștia, de la Dan Petrescu, Mircea Rednic, Șumudică, sunt anumite lucruri pe care și eu le apreciez la ei. Asta înseamnă respect și simpatie față de mine. Aș dori să spun că acest lucru este reciproc”, a mai spus Boloni potrivit Sport Total FM.

Citește și

David Popovici a vrut să fie călugăr shaolin