Pavel Bartoș despre cadoul furat: ”Era Ferrari-ul vieții mele”

Pavel Bartoș, 48 de ani, este unul dintre românii cu lipici la public. Ardeleanul originar din Miercurea Ciuc este actor de teatru, film și televiziune, prezentator la „Vocea României” și „Românii au talent”.

Pornind pe firul amintirilor din copilărie, Pavel i-a povestit lui Mihai Bobonete în cadrul podcast-ului ”Da Bravo!” cum cel mai frumos cadou primit în copilărie a fost o bicicletă Pegas.

”Bicicleta aia roșie a fost a 8-a minune a lumii”

„Am avut bicicletă Pegas, o singură zi! Eram atât de entuziast, era a 8-a minunea a lumii pentru mine. Părinții mi-au luat-o la 14 ani, târziu. M-am plimbat cu ea prin tot orașul, voiam să mă fălesc cu ea. Mă lăsasem de hochei și mă apucasem de fotbal, la Rapid Miercurea Ciuc.

Și am lăsat-o în față, la vârsta aia crezi că toți oamenii sunt buni. După antrenament, când am ieșit afară, bicicleta mea roșie nu mai era! Era Ferrari-ul vieții mele.

Nu pot descrie senzația pe care am avut-o când am văzut că mi-au furat-o. Mi-am reproșat mult, mă gândeam câte sacrificii au făcut părinții mei să mi-o cumpere. Era cât un salariu!”, a relatat actorul.

”Ceaușescu, PCR / Fuge după iepure”

Cu tatăl zidar, mama lucrând în confecții, Pavel Bartoș are amintiri și de la Revoluția din 1989, dar și înainte de acel moment istoric. „Mergeam la «Cântarea României» ca să am tabără gratuită la Năvodari, ai mei nu-și permiteau altfel.

Recitam foarte bine «Scrisoarea III» a lui Eminescu. Era să o pățesc odată. Cântau ăia «Ceaușescu, PCR…», iar eu am continuat «Fuge după iepure!». M-a luat unul pe sus”, a rememorat actorul.

Citește și

Oana Lasconi regretă modul cum și-a criticat mama: ”Haideți să ne respectăm!”