Patronii staţiei GPL de la Crevedia au scăpat de arestul preventiv! Decizia este definitivă

Patronii staţiei GPL de la Crevedia au scăpat de arestul preventiv. Decizia luată miercuri, 29 noiembrie, de Tribunalul București este definitivă.

Aceasta vine după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a formulat o contestație împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5.

Patronii staţiei GPL de la Crevedia în arest la domiciliu

Prin aceasta, cei doi afaceriști, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, au fost eliberați din arestul preventiv și plasați în arest la domiciliu. Procurorii au propus prelungirea măsurii privind arestul preventiv.

Însă, judecătorii au respins-o, considerând-o neîntemeiată. Astfel, în următoarele 30 de zile, patronii staţiei GPL de la Crevedia vor fi în arest la domiciliu. Amintim că aceștia au fost arestați preventiv pe 6 septembrie.

Procurorii i-au pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, având ca rezultat un dezastru. Totul s-a întâmplat după tragedia petrecută în luna august în Crevedia, județul Dâmbovița, acolo unde s-au produs două explozii și un incendiu.

6 oameni au murit, 50 au fost răniți

„Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)”, au transmis procurorii, în urma audierilor din septembrie.

Șase oameni au murit, iar alți 50 au fost răniți. Cei mai multe victime au fost din rândul pompierilor care se aflau în misiune, după producerea primei explozii. Aceștia au fost surprinși de o a doua explozie, care a avut loc după câteva minute.

Dezastrul s-ar fi produs chiar în timp ce angajații făceau un trasfer de gaz între două cisterne. Conform cercetărilor, exploziile și incendiul ar fi avut loc din cauza scurgerii de gaze de autocisterne sau cisternele amplasate în locul respectiv și de o sursă de aprindere.

În propunerea de arestare, procurorii au menționat că patronii ar fi încălcat legea privind operațiunile GPL vreme de aproximativ trei ani de zile. ”În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reţinut că cei doi inculpaţi, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societăţii o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL

Citește și

Cătălin Cherecheș și-a nenorocit toată familia: soția suspectă, socrii în arest, mătușa și vărul, posibili complici. Și mama lui e suspectă