Patrick Mouratoglou ”vorbește zilnic” cu Simona Halep: ”Cuvintele nu se pot ridica”

Au apărut cele mai recente declarații ale antrenorului Patrick Mouratoglou.

Antrenorul Simonei Halep a declarat vineri, 4 noiembrie, la Paris, că vorbește zilnic cu fostul lider WTA despre situația în care aceasta se află și și-a reconfirmat sprijinul pentru sportiva din Constanța.

”Am ales să păstrez o oarecare tăcere”

”Am vești de la Simona în fiecare zi, vorbesc cu ea în fiecare zi. Sunt alături de ea în această perioadă dificilă. Cuvintele nu se pot ridica la nivelul greutății situației prin care trece”, a spus Patrick Mouratoglou, conform publicației franceze Tennis Actu, fără să ofere însă alte detalii.

Din momentul când Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, antrenorul în vârstă de 52 de ani nu a vorbit prea mult despre acest subiect. El a precizat pe 25 octombrie, în singurul mesaj amplu, transmis pe Twitter, că ”am ales să păstrez o oarecare tăcere”, dar a ținut să dea asigurări că Halep ”este un model în ceea privește integritatea”.

Patrick Mouratoglou a devenit ținta criticilor, după ce Simona Halep a spus în mesajul în care a anunțat că a fost depistată pozitiv că se simte „complet confuză și trădată”. Halep nu a dat niciun nume, însă la scurt timp au apărut speculații că făcea trimitere la Mouratoglou, care o antrena pe Halep începând din aprilie 2022.

Riscă până la 4 ani

Simona Halep, 31 de ani, a transmis pe 21 octombrie că a fost depistată pozitiv, după un control antidoping efectuat la US Open 2022, cu o substanţă interzisă, Roxadustat.

Pe 1 noiembrie, avocații Paul Ciucur și Dan Mihai, de la Sport Resolutions, agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport, au anunțat la TVR că Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj.

”Are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”, a declarat Paul Ciucur.

Potrivit Codului Mondial Antidoping, Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani.

Citește și

MAE respinge declarațiile lui Putin despre faptul că România ar avea pretenții teritoriale față de Kiev