Patriarhul Daniel s-a vaccinat: ”Gata”. Ce a evitat să spună

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române s-a imunizat împotriva coronavirus. Tocmai le-a spus jurnaliștilor că s-a vaccinat anti-COVID, atunci când a fost întrebat de aceștia dacă a făcut acest gest, a anunțat Antena3.

Liderul Bisericii Ortodoxe a făcut declarația în Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

”Sigur, m-am vaccinat, gata”, a declarat Patriarhul Daniel în fața jurnaliștilor prezenți la Parlament.

”Poziția Bisericii e bine-cunoscută”

El a refuzat însă să spună ce vaccin a primit, insistând că sunt ”date confidențiale”. El nu a răspuns nici când a fost întrebat de jurnaliști dacă a primit o doză de vaccin anti-Covid sau două. Întrebat dacă are un sfat pentru enoriași, Patriarhul a transmis: ”Să asculte sfatul medicilor”.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat: ”Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja bine-cunoscută”.

”Vom anunța public”

De la începerea campaniei de imunizare, Patriarhia Română a fost întrebată în repetate rânduri dacă PreaFericitul Daniel s-a vaccinat, dar purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a afirmat că nu avea o recomandare de la medic.

”Părintele Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său. Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta”, transmitea Bănescu la finalul lunii iulie.

Citește și

Răducioiu, luat peste picior: ”La București stătea trei ore la coadă pentru pâine, apoi purta ceas de 28.000 de lire”