Patriarhul Daniel, mesaj pro-vaccinare: ”Un pas spre redeschiderea pelerinajelor”

Autoritățile țării au solicitat de mai bine de o săptămână sprijinul înalților prelați pentru campania de vaccinare, care s-a împotmolit, în ciuda declarațiilor optimiste ale premierului Florin Cîțu. Iată că Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a făcut primul apel la vaccinare anti-COVID.

El a vorbit despre intrarea mai multor credincioşi în Biserica Sfântului Mormânt ca fiind posibilă datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, au fost relaxate măsurile.

”Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române”, a spus Patriarhul Daniel.

”Această binecuvântare este o încurajare pentru noi. Şi a fost posibil acest eveniment, intrarea şi multor credincioşi pelerini în Biserica Sfântului Mormânt, şi datorită faptului că în Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a adăugat Patriarhul.

Patriarhul Daniel a apreciat că acesta ”este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor. Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinţă pelerinii vaccinaţi, care să reia vizitele, pelerinajele în Locurile Sfinte”.

Totodată, Patriarhul Daniel a făcut un apel la unitate națională: ”Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele în Locurile Sfinte din Ţara Sfântă.

Ddar şi aici la noi acasă să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii, pentru că această pandemie, această molimă universală ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”.

Citește și

Actrița Carmen Tănase îi plânge pe copii în pandemie: ”Cred că e un plan, dar eu refuz teama și masca”