--> -->

Paris și Barcelona la baza proiectului Dinamo pentru stadion

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a făcut noi dezvăluiri senzaționale despre noul stadion de lux pe care îl a avea formația din Ștefan cel Mare. Sâmbătă, 14 mai, clubul împlinește 74 de ani de existență.

Dinamo va beneficia de o nouă arenă care va avea aproximativ 25.000 de locuri, așa cum a anunțat Lucian Bode, ministrul de Interne, iar Ionuț Popa a oferit noi detalii.

Președintele CS Dinamo susține că a profitat de deplasările cu echipa de handbal din Liga Campionilor și a văzut stadioanele ”Parc des Princes”, ”Camp Nou” și ”Estadio do Dragao”, iar de acolo s-a inspirat pentru noua bijuterie din „Ștefan cel Mare”.

”Am văzut cum sunt organizați”

Ionuț Popa a anunțat și că arena lui Dinamo o să aibă un heliport pentru ca elicopterul SMURD să nu mai aterizeze pe velodrom.

”Noi am folosit stadioanele din Champions League ca un reper pentru a vizita stadioane. Noi am fost pe toate stadioanele, la Paris, la Barcelona, la Porto, am văzut modul în care ei sunt organizați, numărul de persoane, de angajați, costurile pe care le au cu arenele și am reușit să ne facem o idee din punct de vedere al raportului calitate-preț și eficiență.

Toate aspectele ce țin de aspect, logistică, proiectare, sunt în sarcina CNI. Bineînțeles, cu acordul nostru. Am făcut ideile din litere, nu din creion, am spus ce ne-am dori, am spus exact ce să cuprindă stadionul. Va avea și un heliport ca să nu mai aterizeze elicopterul SMURD pe velodrom, să ne adaptăm cerințelor europene și să coborâm din stadion direct în spital”, a spus Ionuț Popa, președintele CS Dinamo.

Noul stadion din ”Ștefan cel Mare” va 25.000 de locuri

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat că stadionul a fost deja predat către CNI (Compania Națională de Investiții), iar în anul 2024 ar urma ca arena să fie gata. Totodată, Lucian Bode a transmis că stadionul din ”Ștefan cel Mare” va avea aproximativ 25.000 de locuri.

„După un an, un an și jumătate de discuții interminabile, reușim astăzi să predăm decizia clubului, dar pe lângă decizie, am predat și tema de proiectare, certificatul de urbanism, toate documentele necesare pentru ca CNI să demareze procedura și demolare și de construcție.

Noi estimăm că în 2024, noul stadion, cu o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri, să fie gata. (…) Aceasta este intenția Companiei Naționale de Investiții, intră minimum 25.000 de locuri”, a spus Lucian Bode.

Citește și

Marcel Pavel, după ce WRS s-a calificat în finala Eurovision 2022: ”Planeta a luat-o razna”