Părintele Vasile Ioana: „O simt pe soție după cum trântește ușa în parcare”

Părintele Vasile Ioana, cunoscut pentru activitatea sa nu doar în propria parohie, dar și pentru intervențiile sale la radio, TV și în online, are un impact deosebit nu doar în rândul tinerilor, ci și al românilor de toate vârstele.

Care-i trec pragul parohiei, bisericii ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din centrul Bucureştiului.

”Există popi și preoți”

”Bine ar fi și să faci, și ce zice popa. Eu sunt familist, îmi iubesc nevasta, copiii, merg cu bicicleta, fac sport. Îmi doresc din toată inima ca sintagma „Să nu faci ce face popa” să se schimbe, în timp. Există popi și preoți. Cine e popa?

Ăla pentru care nu contează, el își face treaba, tu la fel, e nașpa! Preotul pune suflet, îl iubește pe om”, a afirmat părintele în debutul emisiunii ”Da Bravo”, podcast-ul lui Mihai Bobonete.

”E nervoasă, e nasol”

Părintele Vasile Ioana a povestit și cum este el ca soț, fiind căsătorit de un sfert de secol. Și a oferit și un sfat în privința relațiilor de cuplu. ”Noi le cucerim, deși e doar o impresie, femeile ne vânează, dacă ne uităm mai bine! Le cucerim, le facem capul mare, le luăm de nevaste, apoi uităm să le mai cucerim pe soțiile noastre!

Am 50 de ani, 26 de ani de căsătorie, și acum mă gândesc mereu cum să-mi cuceresc soția. E și teolog, e și psiholog, are și două masterate, e cam greu să o cucerești, se prinde repede dacă e vrăjeală. E deșteaptă și frumoasă. Mă vede de la ușă. „Ce ai, ce e în capul tău?”, îmi zice de la început, îmi citește gândurile. Dar și eu i le citesc pe ale ei.

Îmi dau seama din parcare, de cum trântește ușa: „Pfaaa, e nervoasă, e nasol”. Trebuie să lași la ușă totul. Bărbatul trebuie să ofere femeii siguranță. Femeia crește copilul, familia, cu iubirea, bărbatul are pragmatismul, trebuie să ofere siguranță”, a mărturisit părintele Vasile Ioana.

Citește și

Becali face curățenie: ”Ei pleacă, el stă și se uită!”