Părintele Vasile Ioana: ”Dumnezeu nu e băiatul de la Glovo, nu te rogi ca să ceri”

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii ”Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din centrul Bucureştiului și a fost invitatul special al lui Damian Drăghici, în podcast-ul acestuia, cu ocazia Paștelui ortodox.

Preotul a rememorat amintiri din viața sa, mai ales că a avut o copilărie încercată. A vrut să practice fotbalul, dar a suferit o accidentare teribilă, iar doctorii, inițial, au vrut să-i taie piciorul! Noroc că mama lui s-a opus și alți medici, de la Azuga, l-au reparat pe puștiul de atunci.

Pildele părintelui Vasile Ioana merg la suflet. Sunt spuse pe un ton simplu și pe înțelesul tuturor.

”Știe când, cum și ce să-ți dea”

”Nu te rogi ca să ceri ceva. E o tâmpenie să crezi că Dumnezeu este „delivery”, că este ca băiatul ăsta de la Glovo! Nu-ți dă ce vrei tu, când vrei tu, cum vrei tu!

Oamenii cred că intră în program, comandă trei hamburgeri și-ți vin la ușă! Eu nu mă rog la Dumnezeu ca să-i cer ceva. „Aaa, ce bine că mi-ai amintit, că eu uitasem!”, îți răspunde Dumnezeu. Nu!

„Doamne, mi-e drag de tine, mă simt bine în prezența ta, vreau să fiu cu tine”. Miluiește-mă, Doamne! Și în miluire e totul. Doamne, dă-mi tu ce știi să am nevoie!”, a povestit părintele Vasile Ioana.

”Ți-am dat lumea asta frumoasă, ce-ai făcut tu cu ea?”

”Eu nu mă rog până nu mă liniștesc puțin. Relația bună cu tine este esențială pentru a-L căuta pe Dumnezeu. Sufletul tău e parte din Divinitate.

Să crezi în Dumnezeu nu înseamnă să crezi într-o entitate dominantă, tu ești mic, iar El conduce totul. Trebuie să-l iubești pe Dumnezeu.

N-ar trebui să ne fie frică să fim fericiți! E prea multă fereală de a ne expune, ca să nu râdă alții de noi. Eu am făcut toate păcatele din lumea asta, nu sunt perfect, nu sunt nici vreun mare părinte, ferească Dumnezeu!

Sunt un preot păcătos, sunt un om ca toți oamenii, cu greșeli, cu erori, dar dau slavă lui Dumnezeu fiindcă știu că El mă iartă. Nu mi-e frică de moarte, ci de judecată! La judecată, îți va spune Dumnezeu: ”Ți-am dat lumea asta frumoasă, ce-ai făcut tu ce ți-am dat eu ție?!”. Îndemnul meu este să acționăm, nu să reacționăm”, a mai zis el.

Citește și

Leșe: ”Prin horit, îl găsesc pe Dumnezeu!”