Părintele Vasile Ioana: ”Dacă nu-l ai pe Dumnezeu în tine, viața e iad! Eu m-am împărtășit după voi și n-am avut nimic”

Părintele Vasile Ioana a transmis un mesaj de suflet, pentru suflete, românilor. ”Ce să facem în 2021 pentru a ne fi mai bine?” este intitulat mesajul pe care preotul l-a dedicat conaționalilor săi.

Reacția părintelui Vasile Ioana este și pe paginile sale de Facebook și Instagram.

”Dacă nu-l ai pe Dumnezeu cu tine, viața este un iad! Acest an vreau să fie unul al întăririi în credință, în cunoașterea minții, în trăirea inimii, în bucuria trăirii în Biserică.

Vă îndemn de azi înainte să citiți în fiecare seară un capitol din Biblie! Vom citi 365 de capitole din Biblie până la finalul anului. Din cuvântul Bibliei vine lumina, fraților! Acolo se găsește scrisoarea pe care Dumnezeu a trimis-o lumii. În Biblie găsim răspunsuri la întrebările existențiale.

Ne-am îndepărtat fizic, dar și spiritual. Eu îi mulțumesc bunului Dumnezeu că-n anul pandemiei mi-a adus copiii înapoi acasă! Dar ar trebui să ne unim și spiritual cu Dumnezeu.

Sfințenia trece de linguriță, trece din materialul din care e făcut potirul! Eu m-am împărtășit după voi toți, am avut împărtășanii, v-am primit în Biserică și câte și mai câte… Și n-am avut nimic! Și-i mulțumesc lui Dumnezeu. Harul Lui purifică. Da, respectăm reglementările în vigoare, dar nu doar așa scăpăm de boală. Ci prin credința în Dumnezeu, împreună cu acestea. Și vede Dumnezeu onoarea și cinstea pentru legile țării.

Când se face voia lui Dumnezeu și minunea la vedere, că noi ne împărtășim și nu avem nimic. Ar fi trebuit ca eu, Vasile, să mă îmbolnăvesc de 42 de ori, că au fost 40 și ceva de duminici prin care m-am împărtășit după voi. Dacă s-ar fi transmi, eu trebuia să fiu cel mai bolnav, corect? Așa voi face până la ultima suflare! Pentru că înțeleg rostul vieții ca jertfă pentru voi, asta îmi dă putere, lumină, voi îmi dați lumină, se creează o chimie frumoasă între noi

Dumnezeu vrea de la noi să dăruim, să fim deștepți, Dumnezeu e cu noi, fraților, e în toate, e veșnicia. Dacă mă îmbolnăvesc? Doamne, slavă ție pentru toate! Scopul nostru suprem este mântuirea sufletului” sunt câteva pasaje din discursul părintelui către români.

Citește și

70 de ani de la descoperirea moaştelor Sfântului Mucenic Efrem cel Nou: ”Mi-au înfipt cuie mari și mi-au pironit capul de un copac”