Părintele Vasile Ioana a jucat fotbal sub privirile lui Gicu Dobrin: ”Era să-mi taie piciorul”

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti.

În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio, online și TV, părintele Vasile Ioana abordează diverse teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor.

Una dintre pasiunile preotului a fost fotbalul. Și-ar fi dorit să practice acest sport, de fapt, să aibă o carieră în fotbal, mai ales că începuse să joace la Târgoviște.

A avut oportunitatea de a fi la echipa locală pe vremea când Nicolae Dobrin, spre apusul carierei, ajunsese la FCM Târgoviște, în urmă cu patru decenii. Dar visele părintelui au fost frânte brusc și teribil, a riscat să-și piardă piciorul!

”Au zis că-mi taie piciorul”

„Îmi plăcea mult fotbalul, să mă joc pe maidan. Mai chiuleam de la școală, dar mă osteneam să nu am sub 20-30 de absențe, ca să nu vină mama la școală să bată!

Eram vârf de atac, înscriam des goluri, iar la CS Târgoviște venise Gicu Dobrin, «Gâscanul», începuse și el să bea, nu mai era ce-a fost odată, dar am avut o șansă să fiu și eu pe acolo.

Mi-a dat cineva un șut în gleznă, mi-a spart glezna, un copilaș! Aveam 11 ani. Medicii mi-au pus piciorul în gips, fără să se uite cu atenția, a copt piciorul acolo, iar când mi-au scos gipsul, aveam piciorul negru! Medicii au zis că-mi taie piciorul”, i-a povestit preotul lui Damian Drăghici în cadrul podcast-ului artistului.

Cine l-a salvat

A avut un uriaș noroc cu mama sa, care a refuzat diagnosticul inițial al doctorilor dâmbovițeni.

„Mămica s-a dus la Spitalul Județean, a făcut un uriaș scandal acolo. M-a luat în spate, cu brațele ei vânjoase, simt și acum brațele ei. Am mers la Azuga, la un spital de ortopedie, iar cei de acolo mi-au salvat piciorul, le mulțumesc permanent.

Am fost la un pas de a nu mai avea piciorul! Era negru de la gleznă în jos”, a mărturisit părintele.

„Poți face tot ce vrei, dat tot ce faci te face!”

Tatăl preotului a apucat-o pe calea băuturii, cum a povestit el, iar educația copilului Vasile Ioana a căzut în grija bunicilor.

„Bunicul meu a fost modelul meu. «Poți să faci tot ce vrei tu, dar nu uita că tot ce faci te face!». Mi-a zis că pot să joc fotbal, dar mi-a spus: «Vezi că viața nu e doar fotbal!». Bunicul avea fermitate, era exigent cu el însuși, dar blând cu ceilalți. De la el am luat dragostea de Dumnezeu, apoi de la bunica am luat căldura sufletească”, a mai spus părintele Vasile Ioana.

”Îmi place mult să schiez, am luat multe trânte. Viața e ca o pârtie de ski. Negociezi curbele, curbe cu «b»! Negociezi totul în viață, virajele, ești atent cum aluneci”, a mai spus părintele Vasile Ioana.

Citește și

Părintele Constantin Necula: ”Împărțim sărăcia noastră cu alții mai săraci”