Părintele Pimen Vlad avertizează conducătorii, dar și părinții români: ”Vine pedeapsa” Video

Părintele Pimen Vlad de la Schitul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului de la Schitul Lacu din Muntele Athos, a vorbit într-o filmare video realizată și postată pe youtube de Cristi Bumbenici despre ce îi așteaptă pe români dacă conducătorii nu se trezesc.

”Acum părinții știți ce se luptă să le lase moștenire copiilor? Ce se simte în mână. Să le fac casă la copil, să-i iau mașină, nu-i mai interesează restul. Și ei cred că e suficient. Mai sunt persoane care sunt plecate la muncă în străinătate care spun: Uite ce face copilul, că i-am trimis bani în fiecare lună. Și eu îi întreb: ”De câți ani ești în străinătate?” Păi de 10 ani. ”Și copilul tău cu cine a crescut?” Păi, cu bunica, cu nu știu cine. Și atunci cum vrei ca acel copil să fie recunoscător dacă tu i-ai dat doar bani? Nu ai fost alături de el, nu i-ai răspuns la întrebări, nu l-ai ajutat, nu a avut umăr pe care să plângă, să ceară un sfat, un ajutor.

Nu asta este creșterea, pe copil nu doar îl faci și îi dai bani. Creșterea, aia de zi cu zi. Trebuie să-i urmărești firul creșterii, să vezi, ce întâmpină el, prin ce trece copilul. Părinții nu mai fac lucrul ăsta. Nu mai există responsabilitate. Și atunci se ajunge la toată nebunia care este astăzi. La toate patimile din cauza cărora Dumnezeu a coborât în timpurile vechi foc din cer peste ele!

S-a ajuns în lumea asta să nu mai avem responsabilitate. Să aruncăm doar cu noroi în ceilalți. Tu, acasă, nu reușești să te înțelegi cu soția, e numai ceartă, copii au alte drumuri și tu toată ziua stai și discuți, uite ce face guvernatorul cutare, președintele sau nu știu cine, dar tu nu ești în stare să ai o rânduială în familia ta. Adică cel puțin să ai pace în familie. Atunci pentru că frustrarea este înăuntrul tău, care e rezolvarea? Să arunci cu noroi în altcineva. Oricine, numai tu să nu fii de vină. De aceea s-a ajuns la nebunia asta care este acum în lume.

Știți de când nu a mai fost nebunia asta care este acum în lume? Putem urmări treptele decăderii Imperiului Roman. Imperiul Roman avea niște legi stricte, nu se permitea ori și ce. Dar pe parcurs s-a extins, trai bun, au început să aibă tot ce vor la dispoziție și au început să accepte toate nebuniile. Venea un împărat, vreau să fiu declarat zeu, spunea. Toți să mi se închine. Altul a vrut să se căsătorească cu calul, să doarmă cu calul în pat. Niște nebunii. Apoi urgiile: se adunau la ospețe mari, se îmbătau și puteau să facă orice vor unii cu alții. Toate nebuniile. Adică cumva s-a legalizat lucrurile astea. Înainte erau legi și nu se permitea decât cu soția ta. Dar din cauza traiului bun s-a tot mers: permitem și asta, permitem și asta. Și în momentul în care au dat curs la libertatea deplină, puteai să-ți faci de cap în toate felurile, toate perversiunile astea, atunci a spus Dumnezeu: GATA.

Dumnezeu în timpurile vechi, la Sodoma și Gomora a coborât foc din cer, nu poate să accepte Dumnezeu lucrurile astea. Diavolul știe că cea mai urâtă patimă e asta, care a fost în Sodoma și Gomora. Când îi îndeamnă pe oameni să facă lucrurile astea, se spune că diavolul fuge de la locul acela, ca nu cumva să coboare iarăși Dumnezeu foc din cer și să-l ardă și pe el. Știe că lui Dumnezeu nu-i place patima asta. Și atunci când s-a ajuns în Imperiul Roman lucrul ăsta a început decăderea Imperiului Roman din ce în ce mai tare, până s-a făcut praf.

Vedem și acum ce haos a început în lumea asta. De unde? De la decăderea morală. Și vedem acum. În lumea asta cu pandemia, cu toată istoria de acum, dacă privim un pic, vedem diavolul cum își face lucrarea lui. Se folosește prin oameni să actualizeze toate nebuniile astea. Cu toate că mor oameni, vedem că se legalizează toate lucrurile astea. S-a introdus vaccinul, unii mai mor și de acolo, sunt bune, sunt rele, Dumnezeu mai știe. Dar ei vor acum să introducă educație sexuală în școală. E exact vorba aia din popor, satul arde și baba se piaptănă. Sau dă UE dezlegarea la toate nebuniile în toate țările. Pe tine te doare acum să legalizezi anormalul în toate țările. Se vede clar că ori oamenii aceia în mintea lor e întuneric, dau hotărâri în ceață.

Poate tu te mai lupți și ești aproape de Dumnezeu și te întrebi oamenii ăștia cum iau hotărârile astea? După o sticlă de whisky? Nu mai judecă? Sunt niște hotărâri de te minunezi. Te înspăimânți dacă o luăm așa. Nu trebuie să fim, vai, că deranjăm. Nu! Trebuie să privim realitatea, ca și creștin. Noi nu condamnăm, dar spunem cum privește Dumnezeu lucrurile astea.

Avem Sfânta Scriptură, sunt atâtea mărturii aici, să ne întoarcem la poporul evreu. Ei când ascultau de Dumnezeu, nu erau biruiți de niciun popor. Și nu erau mulți. Erau popoare de zece ori mai mari, te speriai. Dar erau aproape de Dumnezeu. Dar în momentul în care păcătuiau se depărta Dumnezeu de ei și erau cuceriți, erau luați în robie. Și au ajuns chiar popoarele cele păgâne, noi nu putem să-i biruim, ce putem să facem? Să-i depărtăm de Dumnezeul lor.

Și cum să-i depărtăm? Dacă fac păcatele cutare, Dumnezeu nu-i mai ajută. Și atunci ce făceau? Trimiteau femei frumoase de-a lor, în tabără lor, să facă tot felul de păcate, în felul acesta ăia să-i mânie pe Dumnezeu și să-i cucerim. Și se întâmpla lucrul ăsta. Ei știau că Dumnezeul lor e puternic și se supără pe ei în momentul în care ei fac anumite păcate. Și anume făceau lucrul acesta ca să-i poată birui.

Despre educația sexuală: De parcă de atâția mii de ani nu s-a înmulțit lumea, au descoperit ceva nou. Spun că nu-i nevoie de religie în școli, spun că prostește lumea, dar hai să ne gândim. Unde a început școala? În biserică. Cine era profesorul? Preotul. La Creangă pe cine aveau ei învățător în sat? Pe preot. Învățau din Ceaslov. Nu existau manuale de școală. Totul s-a început prin biserică. Acum nu mai au nevoie de biserică.

Ei încearcă eliminarea istoriei poporului. Vor să înființeze o istorie a Uniunii Europene. Stați puțin, dar fiecare popor are istoria lui de mii de ani. Noi putem spune că strămoșii noștri vin de la Turnul Babel, se fac săpături și se descoperă obiecte de 3000 de ani. Avem o istorie, oameni care au ținut la pământul ăla, care s-au jertfit, au murit acolo. Dar vor să ștergem cu buretele. Acum tinerii formați în genul ăsta spun: Domnule, ce istorie? Pe noi nu ne mai interesează istoria. Serios? Dar noi ai cui suntem? Rădăcinile noastre sunt adăpate în sângele străbunilor noștri care au murit și au apărat pământul acela care acum jumătate din el e vândut pe nimic.

Discutam cu un grec, era supărat de altcineva și plângea. La noi să nu te atingi de trei lucruri: să nu ni-l iei pe Hristos, deci credința, să nu te atingi de familia mea și să nu te atingi de neamul meu. Dacă te atingi de astea trei devenim fiare. Asta e baza noastră care ne-a ținut pe noi și cu asta mergem înainte: Hristos, familia și neamul. Rădăcinile noastre. Tremura și plângea. Asta e baza oricărei țări. Și la noi e același lucru.

Asta ne-a ținut și pe noi, credința, familia și iubirea de neam, a strămoșilor. Ei mureau ca să ne fie nouă bine. Se spune că Dumnezeu a trimis câte un înger să ocrotească fiecare țară. Dumnezeu a pus-o în rânduială. Iar pe noi nu ne mai interesează? E chiar un păcat lucrul ăsta, să știm asta.

Cuviosul Efrem din Arizona s-a rugat chiar înainte de a muri, în Grecia se aprobase parteneriatul civil și s-a rugat la Dumnezeu că na, el era în America, făcuse acolo vreo 18 mănăstiri, dar se ruga mult pentru Grecia. Și s-a rugat la Maica Domnului. ”Maica Domnului, te rog să ai grijă de Grecia, că începuse criza aici, te rog să-i ocrotești”. Și vede într-o vedenie pe Maica Domnului că se ruga Domnului să aibă grijă de Grecia. Și i-a spus: ”Nu. Nu pot să-i mai suport. Uite ce păcate fac. Nu pot să mai suport păcatele astea, ceea ce se legalizează. Și Maica Domnului se ruga.  Și degeaba, a zis nu, vor veni mari greutăți peste ei. Nu i-a primit rugăciunea Mântuitorul pentru ceea ce s-a întâmplat. Și în disperarea ei, Maica Domnului și-a scos acoperământul și l-a aruncat peste Grecia. Ca să-l îmblânzească pe Dumnezeu că știe că n-o să treacă peste acoperământul ei.

La noi în România atâta timp cât vor fi creștini buni în biserici și în mănăstiri să știți că și peste România Maica Domnului își va întinde acoperământul. Dar dacă ajungem și dărâmăm și familii, dărâmăm și ce ne mai leagă de Dumnezeu, nu știu unde o să ajungem. Vedem ce se întâmplă în lume, nu trebuie să privim totul sumbru, dar să luăm aminte.

Un citat din Sfânta Scriptură spune așa: când oamenii de nimic ajung sus, în funcții mari, nelegiuiții mișună pretutindeni. Adică toți cei care au patimi au libertate deplină. De mii de ani, se scrie în Sfânta Scriptură. Întotdeauna a fost asta. Când oamenii care sunt în conducere nu-l au pe Dumnezeu, aprobă toate nebuniile oamenilor și atunci urmează pedeapsa lui Dumnezeu”, a explicat părintele Pimen Vlad.