--> -->

Părintele Pimen, sfat pentru toate vârstele: ”Scrisul, cititul dezvoltă creierul, la computer se blochează mintea”

Părintele Pimen, de la Muntele Athos, a plecat de la ultima carte a sa care a văzut lumina tiparului, ”Orfanii. Sau lacrima din zâmbet”, la Editura Evanghelismos, pentru a oferi o pildă atât părinților, cât și copiilor de orice vârstă.

Este un sfat de ajutor, mai ales în condițiile în care în ultimele 14 luni învățâmântul s-a disputat frecvent în mediul online. Dar și un semnal de alarmă pentru toți cei ce se complac în viața fals tihnită digitalizată.

”Cititul ajută foarte mult. Văzusem la un doctor, care spunea: ”Scrisul cu pixul, cu creionul, cu ce se face, conectează tot, dezvoltă creierul, tot corpul, toată mintea. La computer se blochează mintea! Că tot se face totul online, nu se mai dezvoltă creierul cum trebuie. Copiii să continue să scrie, pe caiete, să citească diverse cărți, nu doar pe computer. Cărți sunt în toate domeniile, fiecare ce vrea. Să citiți fiecare! Ajută foarte mult, de la cei mici la cei mari. Să ne ajute Maica Domnului și să citim cât mai mult”, a mărturisit părintele Pimen.

Citește și

ÎPS Teodosie: ”Nu mă vaccinez. Mă împărtășesc zilnic. Nu suntem medici să recomandăm”