Părintele Necula: ”Nu văd legătura între sfinți și un bostan găurit”

Părintele Constantin Necula este o voce puternică și cunoscută nu doar în comunitatea sa, ci și la nivel național, mai ales că a apărut de numeroase ori la diverse emisiuni, radio, TV și în online.

Invitat la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, preotul a lăsat să se cunoască și detalii din viața sa privată. Printre altele că-și ajută soția la treburile casnice.

”Îmi place să spăl vasele”

”Îmi place să spăl vasele. La birou, mai ales. Acum, acasă, avem mașină de spălat vasele, să ne ușureze munca. Sunt copilul tatălui și mamei mele, mi-ar fi rușine să le las murdare.

Mi-am cunoscut soția în fața Catedralei Metropolitane, m-am rugat lui Dumnezeu să-mi dea o femeie care să mă înțeleagă”, a explicat părintele Necula.

Vizavi de sărbătorile din afara României care au ajuns să fie celebrate aici de zeci de ani, mai mult sau mai puțin comercial, preotul ardelean a ținut să lămurească opinia sa.

”Nu am nevoie de focalizări ale publicității ca să-mi trăiesc viața”

”Sărbătoresc Valentine s Day în fiecare zi. Sfântul Valentin este unul dintre sfinții la care mă rog.

Nu am nevoie de focalizări ale publicității ca să-mi trăiesc viața. Sunt un tip suficient de profund, creștin, să-mi găsesc sărbători în propria mea biserică. N-am nevoie de adaos.

Nu văd nicio legătură între sfinți și un bostan găurit! Sfântul Valentin, ca ș Sfântul Sebastian, sunt martiri ai bisericii, nu au nicio legătură cu inimioare, ciocolăți, cornulețe. Dacă vrei să-i spui omului că-l iubești, o poți face și altfel, în afara calendarului social.

Nu mai am timp să ascult muzică rock prea mult. Rock-ul e un mod de a-ți manifesta trăirilor. Rock-ul e o chestie inteligentă.

Piesa mea preferată e a celor de la Celelalte Cuvinte, pe versurile Elenei Farago”, a declarat părintele Necula.

Citește și

Părintele Pimen Vlad: ”Răspunde-i tu la întrebări, nu-l pune în fața TV și internet”