Părintele Constantin Necula: ”Împărțim sărăcia noastră cu alții mai săraci”

Părintele Constantin Necula a fost invitatul lui Denise Rifai în cadrul unei ediții speciale a emisiunii ”40 de întrebări”, la Kanal D, în prima zi de Paște.

Un nume respectat în rândul creștinilor ortodocși, brașoveanul a apreciat modul cum românii s-au redescoperit cu ocazia atrocităților din Ucraina.

”Ce frumos e când frângi și împarți”

”Am învățat cu războiul din Ucraina că nu suntem atât de săraci încât să nu putem să împărțim sărăcia noastră cu alții mai săraci decât noi! Acolo e Hristos, unde există smerenie în pomană. Știi ce frumos este când frângi un sandwich și-l împarți cu altul?! Când e fudulie, nu există niciun „Doamne, Doamne” la masă”, a spus Constantin Necula.

„Eu am fost portar la fotbal, ies pe centrare! Nu mi-e teamă. Dar îmi iubesc prea mult biserica pentru a mai fi opozant din orice”

Îl apără pe Patriarhul Daniel

”E nedreptatea asta de a o lovi tot timpul în Patriarh tot timpul, un om care ține echilibrul! Oare acum se simte diferența între Biserica Ortodoxă Română și alte biserici ortodoxe? Oare se simte diferența între Patriarhul nostru și Patriarhul Kiril?

Asta mi se pare nedrept, când cineva construiește, tu să-l execuți. Dar meșterul Manole a spus: „În orice biserică e zidită câte o Ană!””, a reacționat părintele, vizavi de discuțiile controversate din jurul Bisericii Ortodoxe Române.

”Povestim, logoterapie”

Părintele Necula a vorbit și despre modul cum alină sufletul celor ce pierd persoane dragi, la înmormântări.

”Povestitul, logoterapie. Ne rugăm împreună, vorbim. Îmi devin foarte dragi cei ce pierd oameni. Îmi devin dragi și cei ce primesc oameni, bebelușii vindecă starea de rău. Cred foarte mult în rugăciune, în slujirea perfectă a înmormântării.

Încerc să fiu cald cu oamenii și nu-mi place să fac spectacole. În Ardeal, se cer iertăciuni, dar nu poți face din asta o piesă de teatru. Nu mi s-a întâmplat la o înmormântare să le vorbesc de Iisus Hristos și să nu-i liniștesc pe oameni”, a mai spus el.

Citește și

Părintele Pimen Vlad despre Gigi Becali: ”A numărat 30.000 dintr-o sacoșă”