Părintele Calistrat replică pentru Dana Nălbaru: „Eu n-am nimic cu Dana asta Nălbaru, schimbarea religiei este un punct al ei de vedere”

Dana Nălbaru a surprins pe mulți după ce a anunțat că a renunțat la religia ortodoxă și s-a pocăit.

În urmă cu 13 ani a început o viață cu totul nouă față de ceea ce cunoscuse până la acel moment, retrăgându-se inclusiv din lumina reflectoarelor.

„Fricile mele au dispărut”

Una dintre schimbările substanțiale din viața fostei soliste HI-Q a fost că a putut scăpa de toate fricile pe care le avea, mărturisind că numărul lor nu era deloc unul neglijabil.

„Am învățat că poți trăi în lume, dar nu cu lumea. Am învățat că pot fi fericită cu puține lucruri. Când te încrezi în Dumnezeu, te lași cu totul în brațele Lui. (…) Eu cred că am fost omul cu cele mai multe frici. Fricile mele au dispărut.

Atunci când te pocăiești mulți spun că ai luat-o razna și se așteaptă să te vadă cu batic pe cap când ieși pe stradă. Ori nu e așa. Pocăința este, în primul rând, în inima ta…”, a spus Dana Nălbaru în podcast-ul lui Mihai Morar, ”Fain și simplu”.

Cum a reacționat părintele Calistrat Chifan?

„Schimbarea religiei este un punct al ei de vedere. Eu am o mare părere de rău că nu o pot pomeni la slujbe pe Gabi Luncă, care a cântat melodiile acelea de romanță, cu care am crescut când eram copil mic.

Femeia s-a făcut de rit penticostal, a fost alegerea ei, a fost credința ei. Eu dacă aș fi cunoscut-o i-aș fi spus: ”Doamnă, nu fă lucrul ăsta. Fii o bună credincioasă”.

Părintele Calistrat Chifan a ales să comenteze mărturisirile Danie Nălbaru după ce, de mai multe ori, „s-a întâlnit” cu ea pe rețelele de socializare printre postările care îi apăreau în flux. Preotul a simțit nevoia să o contrazică pe fosta artistă, menționând că, în realitate, ea nu s-a retras din viața publică, așa cum susține.

„Eu n-am nimic cu Dana asta Nălbaru, acum aud de ea. Am văzut și eu că apare pe Facebook că a părăsit viața publică. N-ai părăsit nicio viață publică. Toată lumea spune: nu te călugări că-ți închizi viața.

Mai multe mii de oameni întâlnesc eu acum într-o zi decât dacă eram un neica nimeni prin societate, cu nevasta rea de gură sau niște copii neascultători sau prin Spania la muncă. Da, nu trebuie văzute lucrurile așa.

E un punct de vedere al doamnei și îl respectăm. Pe Hristos îl întâlnim în patru feluri: într-o minte curată, într-un suflet curat, în lucrarea mistică, când ni se descoperă în realitate cum i s-a arătat Mariei Magdalena sau femeilor mironosițe”, a spus părintele într-un interviu acordat pentru BZI.

Citește și

De ce n-ar vrea Dan Negru ca vreunul dintre copiii lui să devină bucătar: „Cu tot respectul”