--> -->

Părintele Calistrat, dezlănțuit: „De unde știe zeusul medicinei românești?”

Părintele Calistrat din Iași a ținut să-i trimită un mesaj șefului DSU, Raed Arafat, în contextul discuțiilor apărute despre eventualele restricții impuse în perioada Paștelui.

Părintele Calistrat, de la mănăstirea Vlădiceni-Iași, îl atacă pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Mai mult, despre Raed Arafat, preotul spune că are tupeu și că este străin de ortodoxie.

„De unde știe „zeusul medicinei românești”, acest „nostradamus al Covid 19”, Raed Arafat, ce va face virusul în noaptea de Înviere, respectiv în timpul Slujbei de Înviere? A vorbit personal cu el ? Este de noaptea minții, să vii cu două luni înainte, să le arunci românilor Ortodocși în față cu praf, spunând că nu au dreptul să participe la cea mai mare sărbătoare a creștinătății „ÎNVIEREA LUI HRISTOS”, din cauza unor povești imaginare, inventate de un tupeu fără limite, a unui străin de ortodoxie, dar care dă ordin ca un patriarh în biserica lui Hristos”, a scris, pe Facebook, părintele Calistrat.

Cu foarte mulți urmăritori în social media, părintele Calistrat nu l-a menajat pe oficialul MAI.

„Dumneata, unde te trezești, domnule Raed Arafat, într-o țară democratică sau într-o colonie? Îți pare că România este un trib înapoiat de proști unde dumneata te plimbi, ca „împăratul chior în țara orbilor”? Bună dimineața, domnule Arafat! Dumneata ești cetățean străin, într-o țară majoritar Ortodoxă condusă spiritual de un Patriarh, de un Sfânt Sinod, de 50 de ierarhi ortodocși.

Cum de vă permiteți, să dați directive și să stabiliți programul liturgic de „SFÂNTA ÎNVIERE” Bisericii Ortodoxe, fără consultații prealabile cu Sfântul Sinod, cu Parlamentul României cu Președintele, deși nici politicul nu are mari cunoștințe despre cultul Ortodox Creștin? Cum și pe ce criteriu științific, stabiliți pericolozitatea unui virus în timp, înainte de a cerceta niște date relevante, conform datelor din laboratorul de specialitate?”, se întreabă părintele Calistrat pe rețeaua de socializare.

„Preoți și creștini, treziți-vă din somnul rațiunii, lăsați văicărelile, să ne unim în credință și în rugăciune, să trecem la post și Sfinte Liturghii cu tot clerul, preoți și ierarhi, să eradicăm odată toți virușii politici periculoși, care ucid sufletește poporul român atât moral cât și spiritual.

Oare nu poate o țară Ortodoxă cu atâția creștini practicanți, atâția clerici rugători la sfintele altare, prin nemărginita putere a lui Dumnezeu să înalțe rugăciuni atât de plăcute și primite la Dumnezeu, să ne izbăvească de toate aceste curse viclene ce vin de la lume, de la diavol și de la lucrătorii lui?

Oare rămâne Dumnezeu de batjocură în lume, după voai fiecăruia care i se năzare să mai aducă câte un amendament și câte o restricție, legat de trăirea spirituală și viața creștină a românilor, datorită unui virus gripal de tip Covid 19? Treziți-vă români creștini la rugăciune, să îngenunchem pe Satana și pe lucrătorii răului în lume”, mai spune renumitul părinte ieșean.

Citește și

Diana Șoșoacă îl distruge pe Raed Arafat: ”De ce nu merge acolo?!”