--> -->

Virgil Popescu: ”Cred că nu va creşte peste 9 lei/litru”

Virgil Popescu, ministrul energiei, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern că nu crede că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în următoarea perioadă, asta deși cotaţia motorinei a crescut uşor, comparativ cu acum 10 zile.

”Referitor la 1 octombrie, să mai așteptăm un pic”

Legat de măsura luată de Executiv cu privire la reducerea de 50 de bani de la pompă, care expiră la finalul lunii septembrie, oficialul a spus că acest lucru va fi discutat în coaliție și anunțat ulterior.

”Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar pentru că acciza se plăteşte la dolar. Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei sau se va menţine unde este acum.

Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Vom discuta în coaliţie şi Guvernului, iar apoi vom lua o decizie şi o vom anunţa”, a transmis Virgil Popescu la finalul ședinței de Guvern.

Optimist

Mai mult, ministrul energiei a spus că nu crede că preţul motorinei va depăşi 9 lei/l.

”Cred că va urma o cotaţie în jos (preţul motorinei – n.r.) sau se va menţine unde este acum”.

Întrebat cum vom reglementa necesarul de motorină, în contextul în care jumătate din cantitate România o importă din Rusia, Virgil Popescu a a răspuns: ”Importurile din Rusia sunt reglementate până în 5 februarie. Există cu totul şi cu totul alte surse de import. Ştiţi că Grecia este exportator de motorină. Orientul Mijlociu, Rusia nu e singurul exportator din lume”.

Citește și

Dana Budeanu, revoltată de o factură colosală la curent: ”Mama a avut tupeu să aibă mașină de spălat în 2022”